Учени посочиха лакомството, което намалява риска от инфаркт. Проучванията им са показали, че консумацията на мед намалява опасността от сериозни заболявания като инфаркт, инсулт, като и някои видове рак.
Според специалистите, всичко се дължи на антиоксидантите, които се съдържат в този деликатес, пише турското издание Sabah.
Необикновените симптоми на инфаркт при жените бяха огласени от US кардиолози
Те отбелязват, че в меда почти не се съдържат фибри, мазнини или протеини. Освен това той може да съдържа и малки количества витамини и минерали.
Отбелязва се, че вече е доказано, че консумацията на мед подобрява здравето на очите.
Внимание! Жените с този тип фигура е много по-вероятно да получат инфаркт или инсулт
Авторите на изследването посочват още, че хората с диабет трябва да бъдат внимателни, когато консумират мед, тъй като той може да повиши нивата на кръвната им захар. В сравнение с обикновената бяла захар обаче, медът не повишава толкова много нивата на триглицеридите в организма. Освен това той може да бъде полезна алтернатива на други подсладители. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!