logo

Това полезното лакомство намалява риска от инфаркт и рак

Това полезното лакомство намалява риска от инфаркт и рак

Вече е доказано, че консумацията му подобрява здравето на очите

Учени посочиха лакомството, което намалява риска от инфаркт. Проучванията им са показали, че консумацията на мед намалява опасността от сериозни заболявания като инфаркт, инсулт, като и някои видове рак.

Според специалистите, всичко се дължи на антиоксидантите, които се съдържат в този деликатес, пише турското издание Sabah.

Необикновените симптоми на инфаркт при жените бяха огласени от US кардиолози

Те отбелязват, че в меда почти не се съдържат фибри, мазнини или протеини. Освен това той може да съдържа и малки количества витамини и минерали.

Отбелязва се, че вече е доказано, че консумацията на мед подобрява здравето на очите.

Внимание! Жените с този тип фигура е много по-вероятно да получат инфаркт или инсулт

Авторите на изследването посочват още, че хората с диабет трябва да бъдат внимателни, когато консумират мед, тъй като той може да повиши нивата на кръвната им захар. В сравнение с обикновената бяла захар обаче, медът не повишава толкова много нивата на триглицеридите в организма. Освен това той може да бъде полезна алтернатива на други подсладители. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

пловдив

пловдив 20.04.2021 16:24

лъжа и измама в полза на търгашите пчелари. не повече от 1 чаена лъжичка е полезен - в повече е отрова и хоолестерол. казвам го от личен опит с тази заблуда.

Пълни глупости

Пълни глупости 21.04.2021 0:13

Медта си е чист захарен концентрат направен за пчели през зимата, а не за хора да се тъпчат с него когато им падне. Вдига кръвната захар точно толкова колкото и чистата захар. Понеже съдържа фруктоза, може да доведе и до мазен черен дроб.

Дори

Дори 22.04.2021 18:45

Тук всички големи всезнайковци и професори. Да меда е полезен. Никой не ви кара да изядете цял буркан наведнъж