logo

Необикновените симптоми на инфаркт при жените бяха огласени от US кардиолози

Необикновените симптоми на инфаркт при жените бяха огласени от US кардиолози

Оказа се, че освен болката в гърдите има още няколко неща, които ни предупреждават за приближаващата опасност

Американската кардиологична асоциация заяви, че приблизително 90% от жените в определен период от живота си имат един или повече рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания. 

Бърз тест, с който ще разберете страдате ли от сърдечни проблеми

Експертите обаче съобщиха и добри новини. Оказа се, че 80% от неразположенията могат да бъдат предотвратени.

За да направите това, трябва да се подлагате на превантивен преглед веднъж годишно, да спите около осем часа на ден, да освободите стреса навреме (основните помощници са добрият сън и балансираното хранене), да информирате лекаря за възможни усложнения на бременността, ако има такава, както и да знаете симптомите на сърдечен удар.

Сп. Prevention: Седем симптома на инфаркт при жените, които всеки трябва да знае 

Последните включват както „класически“ признаци. Те са: болка в гърдите и дискомфорт, както и задух. Кардиолозите са категорични, че особено при жените, сърдечният удар понякога се проявява до известна степен необичайно бързо, но може да бъде „разгадан“ от симптомите, които се проявяват от стомаха ви.

Лекари обясниха как мирише тялото ни, ако имаме смъртоносна болест

„Може без причина да имате усещането, че стомахът ви е пълен и/или подут. Гаденето също може да е знак за предстоящ сърдечен удар. 

Освен това на болките в гърба - обикновено от лявата страна - и болката в рамото, трябва да се обърне сериозно внимание и да бъдете нащрек“, отбелязват кардиолозите. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!