logo

US учени: Това е тайната на дълголетието!

US учени: Това е тайната на дълголетието!

Случайно или не, но това колко време ще живеем зависи от човека до нас

Дълго години много хора се опитваха да разгадаят тайната на дълголетието. Има стотици хиляди теории за това какво да правим и какво да не правим, за да живеем по-дълго време.

Именно по тази тема американски учени години наред правиха изследвания. Те достигнаха до невероятни резултати. Не само това! Те откриха тайната на дълголетието.

Случайно или не, но US учените от Калифорнийския университет в Бъркли достигат до извода, че дали ще се радваме на дълголетие или не зависи много от човека до нас.

И така - изследователите, намерили ключа към дълголетието, казват, че хората, които имат партньор в живота, живеят по-дълго и по-здравословно. Резултатите от работата им са представени в списанието Personality and Social Psychology.

Експертите анализираха данни от 1989 до 2009 г. на 154 двойки на средна и по-възрастна възраст. На всеки пет години двойките отивали в лабораторията на американския университет и обсъждали пред учените последните развития в отношенията им, както и това, което харесват или, напротив, предизвиква разногласия във връзката им.

Изследователите оценяват 15-минутните конфликтни разговори между двойките, идентифицирайки индивидуалните и цялостни положителни и отрицателни емоции въз основа на казаното от съпрузите, изражението на лицето им, тона на гласа и езика на тялото. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Питю Мищова

Питю Мищова 14.03.2022 0:18

- Дядо, как успя да доживееш до сто години?...- А, навреме се усетих, и се разведох...