logo

Всички полудяха по „Медената диета“, която прави чудеса

Всички полудяха по „Медената диета“, която прави чудеса

С нея не само от само себе си си ще забравите за апетита за сладки неща, но и ще се простите с над килограм за седмица

Всеки иска стройна и привлекателна фигура. През летните месеци сякаш това желание се засилва стремглаво. Мнозина от нас търсят ударни диети, с които да свалят някое килце бързо.

Но какво правим, ако апетитът за сладки неща не ни напуска и така обричаме всяка диета на провал? Е, не се притеснявайте! От jenata.blitz.bg намерихме решението.

Всички се влюбиха в Скандинавската диета, която прави чудеса (СНИМКИ)

То се нарича „Медена диета“. Сега тя е тотален хит и всички полудяха по нея и резултатите, които постигат, спазвайки я.

Основният смисъл на диетата с мед, която доктор Майк Макин измисли, е да се пие преди лягане чаша топла вода, с която има една супена лъжица мед. 

През деня диетологът също предлага да се замени обикновената захар с мед (например в чая). Така в организма се стартират специални метаболитни процеси, които ни помагат да изгаряме мазнините сами.

„Диетата на Буда“ или 6 правила от най-стария и доказан метод за отслабване

Най-важното е, че така апетитът ни за сладки неща ще изчезне от само себе си.

„Дори и здравословните храни с ниска захар, така или иначе, често са пренаситени с тях. Това означава, че нивото на захарта в кръвта ни през целия ден ще е на максимум. 

Опитвайки се да се освободи от пренатоварването с глюкоза, тялото освобождава хормона инсулин в кръвообращението, който филтрира кръвната захар и я дестилира в мазнини “, казва диетологът Майк Макинес. 

Изследвайки този проблем, той се натъкнал на интересен механизъм: всяка мозъчна клетка е заобиколена от специални гликатни клетки, които контролират кръвната захар и изпращат необходимото за работа количество глюкоза до мозъка. 

След провеждането на много изследвания диетологът установи, че ако ядем твърде много шоколад или сладки изделия, работата на тези клетки спира и тялото започва да се проваля - постоянно „питайте“ за сладкиши.  Д-р Макинс нарече това явление „гладен мозък“. 

Диета „Петте супени лъжици“ топи до 20 кг, а и стомахчето изчезва

„В отчаянието си той ще изпрати коктейл от химически съобщения, за да се опита да вземе захар от всеки друг възможен източник“, казва диетологът. Ето защо понякога е невъзможно да спрете да ядете сладки изделия и шоколад.

Д-р Майк Макинес вярва, че медът може да прекъсне този порочен цикъл. 

„Медът действа като вид естествено преработвателно предприятие като частично усвоява захарта в човешкото тяло и променя състава й. Това се отразява на метаболитния процес в нашето тяло“, казва лекарят. 

Диета от каменната ера прави чудеса с тялото ни (СНИМКИ)

Проучванията показват, че медът се държи много по-различно в храносмилателната система, отколкото бялата захар. Затова лекарят предлага напълно да замените захарта с мед и да ядете поне по два пъти на ден плодове, неограничен брой зеленчуци и преди лягане не забравяйте за чашата топла вода с лъжичка мед.

„Това ще ви спаси от захарната зависимост. Освен това ще губите по около 1,5 кг наднормено тегло на седмица при умерена консумация“, казва диетологът. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай