logo

Всички я съветваха да отреже гигантския си крак, но тя не ги послуша и... СНИМКИ

Всички я съветваха да отреже гигантския си крак, но тя не ги послуша и... СНИМКИ

Младата жена се ражда с лимфостаза - състояние, при което излишната течност се натрупва в меките тъкани на тялото, причинявайки силен оток

23-годишната Махогани Гетар от Ноксвил, САЩ, се ражда с лимфостаза - състояние, при което излишната течност се натрупва в меките тъкани на тялото, причинявайки силен оток.

Заради патологията левият й крак е значително по-голям от десния и добавя около 45 кг към общото й телесно тегло, пише Mirror.

Лекарите поставят плашещата диагноза на американката малко след раждането й. И до ден днешен единственото, което специалистите могат да направят за нея, е да облекчават болката й, тъй като за болестта все още няма лечение.

Цял свят гледа уникалните крака на тази жена и не вярва на очите си СНИМКИ

Всеки ден Махогани се подлага на физиотерапия, масаж и използва компресионни превръзки. Тя пие много вода, за да прочисти тялото си и избягва солените храни и алкохола. 

Като малка американката се мразела и се смятала за "изрод". За ниското й самочувствие допринасяли и жестоките коментари и подигравки на околните.

"Като дете никога не съм се чувствала красива, мислех, че Бог ме е проклел. Чувствах се грозна, грешка на природата и непрекъснато плачех.

Веднъж някакъв мъж ми каза, че приличам на ролка от шунка, а в училище всички ме наричаха деформирана. Беше ми много трудно да се справя с всички тези обиди", признава американката.

Въпреки унизителните коментари по свой адрес, младата жена намерила сили и решила да не позволява повече никой да я мачка.

Истинската любов съществува и разтърсващата история на тази чернокожа жена без ръце и крака е доказателство за това! (СНИМКИ)

"След това реших, че тази болест ми е изпратена, защото съм емоционално силна и мога да се справя с нея. Оттогава се научих да приемам себе си. Сега вярвам, че съм красива и отвътре, и отвън и се гордея с това, на което е способно тялото ми", казва още тя.

Махогани не само започва да се обича, но и опитва да помогне на другите в това. В Instagram и TikTok тя се радва на изключителна популярност. В мрежата често качва снимки с надеждата да вдъхнови останалите потребители.

Разбира се, там също се намират хейтъри, които продължават безцеремонно да й се подиграват и да я съветват "да ампутира крака си, за да изглежда по-добре". Но Махогани отбеляза, че се е научила да игнорира подобни изказвания и е категорична, че не смята да променя нищо в себе си.

Сега момичето е твърдо решено да стане модел и прави първите си уверени стъпки, въпреки всички трудности.

Гетар е решена да направи всичко, за да стане още по-популярна в социалните мрежи.

Всички се присмиваха на Наташа, но „недъгът” й я превърна в знаменитост (СНИМКИ)

"Ако някога успея, ще купя къща на майка ми и ще се грижа за семейството си. Ще направя всичко възможно, за да повиша обществената информираност за лимфостазата. И ще се отблагодаря на всички, които някога са проявили доброта към мен!", казва в заключение младата жена. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки