logo

Елизабет II допуснала огромен гаф на коронацията си СНИМКИ

Елизабет II допуснала огромен гаф на коронацията си СНИМКИ

От вълнение нейно величество забравила да изпълни много важна традиция, която веднага се набила в очите на архиепископа на Кентърбъри

Кралицата на Великобритания Елизабет II управлява близо 67 години. Тя се възкачи на трона след смъртта на баща си крал Джордж VI едва на 25-годишна възраст. Коронацията на новия монарх се проведе на 2 юни 1953 г., малко по-рано края на официалния траур. 

Въпреки репутацията си на "образцова кралица", Елизабет II допуска една забележима грешка по време на внимателно обмислената служба, която се проведе в Уестминстърското абатство. На този факт внимание обръща кралският наблюдател Елиза Филби.

"Новата кралица Елизабет II направи само една грешка по време на тричасовата коронация, забравяйки да направи реверанс на придворните си до северната колона на Уестминстърското абатство", отбелязва тя във вестник The Telegraph.

Нещо страшно се случва с Елизабет II, близките й са сериозно притеснени

"300-те милиона души, които гледаха на живо церемонията по телевизията, вероятно не са забелязали това. Но то не бе пропуснато от един човек - архиепископа на Кентърбъри Джефри Фишър", добавя Филби.

По данни на  The Telegraph, той е записал в дневника си: "Придворните дами съжаляваха за това, защото им трябваше много време да направят всичко както трябва. И аз съжалих, защото от олтара гледката как кралицата и придворната правят реверанс изглеждаше много добре". 

Всяка сутрин Елизабет II става точно в 7 часа, за да...

Въпреки малкия гаф, Елизабет II получава много поздравления за представянето си по време на коронацията. Отбелязва се, че това е първата кралска церемония, излъчена по телевизията след Втората световна война. Целта на предаването -  да се издигне духът на нацията. 

Говорейки пред кралския коментатор Аластър Брус през януари 2018 г., самата кралица разкри и някои интересни подробности от деня, в който официално стана британски монарх.

Жесток гаф на Елизабет II шокира всички, кралицата погази важна традиция! (СНИМКИ)

 

Във видео, публикувано в канала на BBC "Коронацията", Елизабет II каза, че е било "ужасно" да пътува в карета, теглена от коне, към Уестминстърското абатство. 

"Трябваше да пътувам много бавно, защото каретата беше тежка", обяснява тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

???

??? 08.03.2020 11:50

Дааа голям гаф ,че не се поклонила с реверанс!!! Ще си посипем главата с пепел!!!

Котарак

Котарак 09.03.2020 7:51

Жълто, по жълто, най жълто .... БЛИЦ.

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 09.03.2020 10:57

http://coronavirus.eti.pw