logo

Разголената в ефир Енджи Касабие и Мира Иванова започнаха с алкохола от рано сутрин (СНИМКИ/ВИДЕО)

Разголената в ефир Енджи Касабие и Мира Иванова започнаха с алкохола от рано сутрин (СНИМКИ/ВИДЕО)

Диетоложката Енджи Касабие шашардиса с външния си вид. Тя бе гост на сутрешния блок на Нова телевизия. Шокиращо или не за зрителите тя и водещата Мира Иванова започнаха да говорят не само за диети и храна, но и за ... алкохол.


Именно спиртните напитки бяха в центъра на дискусията, тъй като двете нищиха колко калории се крият в една бутилка и колко вредни са те за слабеенето и поддържането на хубава форма.


"Аз в това отношение съм скучна. Не пия. Не пуша. Трябва обаче да внимавате не само с калориите в алкохола, но и с въглехидратите в него", предупреди диетоложката.

Но колко точно калории се крият в алкохола? Има напитки, бутилка от които е равна на едно обилно хранене по съдържание на калориите в нея. Ето защо предлагат алкохолните напитки да се продават с подробни етикети за съдържание. Ако е вярно, че за година  у нас се изпиват повече от 63 милиона литра алкохол,  а имаме проблем със затлъстяването, то въпросът става сериозен. 

Калориите в една бутилка бяло вино, например, се равняват на няколко понички или два мазни бургера. Предложението на бранша трябва да влезе в сила до 2022 година. В момента на етикетите можем да видим надписи „Консумирай отговорно” , както и знак, че напитката не се препоръчва за бременни. Според новите предложения вече на етикетите ще присъстват и калориите.

Ако изпием един сайдер, то все едно сме изяли цял бургер. Пет големи бири с 4% алкохолно съдържание са равни на три основни ястия в ресторанта. Една голяма водка съдържа 225 калории, или все едно сме погълнали цял агнешки бут. Едно голямо уиски в бара са две парчета торта в сладкарницата.

Бармани срещу фитнес инструктори са „за” и „против” алкохола. Ако вземем предвид калориите, тогава битката става все по-ожесточена. Дали обаче те са фактор при консумацията на спиртни напитки?

Диетологът Енджи Касабие подкрепя идеята за етикети с калориите върху алкохолните бутилки.

„Идеята е хубава, защото не всеки е диетолог и не всеки е длъжен да знае колко калории има всяка една храна. По-твърдият алкохол е много по-калоричен. Зависи и от количеството”, каза Касабие.

„Много хора смятат, че всичко, което е течно, е вода. Мислят, че дори натуралните сокове и фрешовете нямат калории. Важно е също така количеството на приетата храна”, смята диетологът.

Коментирай

големи трезвеници

големи трезвеници 12.05.2018 14:12

две брантии, които се опитват да ни обяснят, че като у нас е утро, някъде слънцето залязва - ииииииииииииии това е повод за наздраве.тъпи та дрънкат,

Здраве да е

Здраве да е 13.05.2018 9:33

Алкохолички и шантонерки

Vazbudeno_hui4e

Vazbudeno_hui4e 13.05.2018 15:45

Ммм, много искам да еба Касабие!