logo

Лекари разкриха как надеждно да защитим дома си от коронавируса

Лекари разкриха как надеждно да защитим дома си от коронавируса

Специалистите от САЩ потвърждават, че вирусът може да живее на различни повърхности до няколко часа

Ситуацията с китайския коронавирус продължава да се влошава. Броят на случаите в целия свят, както и у нас, нараства бързо всеки ден въпреки всички защитни мерки, предприети от държавите.

Световната здравна организация, която призна ситуацията като пандемия, смята, че най-ефективната мярка за предотвратяване на новия вирус, е старателното миене на ръцете.

Мнозина обаче твърдят, че COVID-19 може да се настани върху дрехите и обувките ни и по този начин да влезе в дома ни. Лекари от САЩ потвърждават, че коронавирусът може да живее на различни повърхности до няколко часа.

Най-често срещаните грешки, които правим при почистване на дома си

Какво да направим, за да не пуснем смъртоносния вирус в дома си?

По думите на епидемиолозите, не е необходимо да се предприемат извънредни мерки, като химическа обработка на дрехите или на всички помещения. За превенция са достатъчни стандартните мерки за почистване на дома, но с някои важни нюанси. 

Новина за куп храни, която заради коронавируса трябва да знаете СНИМКИ

Основните методи си остават проверените през годините начини за хигиена: често проветряване (2-4 пъти на ден в продължение на половин час) и мокро почистване (в идеалния случай - ежедневно).

Миенето на пода не трябва да става с белина и препарати с хлор, защото в затворени помещения те могат да бъдат много опасни за здравето. 

Задължително трябва да знаете тези неща при чистенето на дома, могат да ви струват здравето и живота (СНИМКИ)

Особено внимание трябва да бъде обърнато на предметите, с които домакинствата влизат най-често в контакт: кранове, дръжки на врати и прозорци, столове, маси, домакински уреди, дистанционно управление за телевизор, компютърна мишка и клавиатура.  

За почистването им може да използвате както обикновен парцал, навлажнен с вода, така и дезинфектант на основата на алкохол.

Ако случайно сте имали гости, след заминаването им е необходимо да извършите извънредно почистване.

Не искате да губите ценно време в почистване на дома си? С тези 5 трика всичко ще се превърне в детска игра

След всяко излизане от апартамента е необходимо да избършете всички повърхности и неща, с които сте имали контакт - дръжка на вратата или вътрешна ключалка, ключове за апартамента, мобилен телефон, слушалки.

Според експертите точно тези прости мерки ще помогнат значително да намалите шанса опасния вирус да се настани в дома ви. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

genadi

genadi 20.03.2020 11:51

okadete s 2-3 zranca tamiqn sa6to pomaga

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 20.03.2020 12:52

http://coronavirus.eti.pw