logo

6 признака издават, че жилището ви е мръсно

6 признака издават, че жилището ви е мръсно

Дори и сами не забелязвате тези неща, но те могат да подскажат на някого, че чистите през пръсти

Опитвате се да поддържате чисто в дома си, но постоянно се появява прах? Може би в жилището ви има места, които забравяте и те допринасят за мръсотията?

Всички допускаме тази ужасна грешка при пране

В следващите редове ще ви разкрием кои места могат да ви издадат, че чистите през пръсти. Много домакини забравят за тях, но определено могат да направят лошо впечатление на някого, а и не е хигиенично.

Проверете сред тях ли сте.

Американски способ да направите бялото пране снежнобяло СНИМКИ

Прах под кухненските шкафове

Кога последно погледнахте там? Ако го сторите, най-вероятно ще откриете трохи, остатъци от храна или прах. Колкото и да не ви се вярва, мръсотията достига и до там. 

Ако не искате хлебарки в жилището си, съветваме ви редовно да почиствате там. 

Трохи по дивана

Или пък коса, а може и козина на домашни любимци. Вие може вече да не забелязвате това, но тези неща ще направят ужасно впечатление на всеки гостенин. Има материи, по които направо всичко залепва - например кадифе или велур. 

Това се отнася и за килимите. 

Не забравяйте редовно да почиствате меката мебел в дома си, не става въпрос само за естетика. Праховите частици, които се натрупват там, могат да ви докарат неприятни заболявания.

Тези прости тайни за чисто и искрящо пране научихме от служителите в 5-звездните хотели! Тествайте ги и няма да съжалявате!

Петна по огледалата

Разбира се, петната по огледалата може да бъдат забелязани от всеки гостенин в дома ви.

За да ги премахнете дори не е нужно да купувате скъпи препарати и кърпи. Един вестник и малко вода ще свърши страхотна работа и всичко ще лъщи. 

Коса във ваната

Това може да развали цялото добро впечатление на всеки гост. Струва си да почистите дори канала на ваната, а не от него да стърчат ваши косъмчета. 

Освен това натрупаната там коса, може да доведе до запушване. Много по-умно е да чистите редовно.

Ръжда в банята

Не всеки ще я забележи, но има ли я и бъде ли видяна, то тя прави много лошо впечатление за неподдържаност. 

По същия начин гостите биха реагирали и на гледката на мухъл или плесен. Чистете редовно и знайте, че това също може да се окаже вредно за здравето, ако този проблем не бъде овладян навреме.

Миризма в хладилника

Е, гостите ви едва ли веднага ще надничат в него, но лошата миризма говори, че не поддържате правилно уреда. Не забравяйте, че трябва да размразявате хладилника поне веднъж годишно и старателно да го измивате с дезинфектант./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай