logo

7 причини за стреса при омъжените жени

7 причини за стреса при омъжените жени

Тъжната истина е, че периодът на букетите и бонбоните, както и на страстната любов в един момент преминават

Преди време от jenata.blitz.bg споделихме кошмарната истина за това защо българските жени се състаряват преждевеременно след брака. Малко след това се появиха още кошмарни новини за нашенките.

Сега от jenata.blitz.bg пък попаднахме на лошата информация, че омъжените жени изпитват сериозен стрес след сватбата.

Тъжната истина е, че периодът на букетите и бонбоните, както и на страстната любов в един момент преминават, а след брака започва нов период и една омъжена жена има нови причини за стрес.

Придобивайки статут на омъжена жена, младите съпруги не винаги са готови за домашните трудности, пред които се изправят и често изпитват стрес. Оказа се, че има точно седем причини, поради които омъжените жени изпитват негативни чувства.

Ето кои са седемте причини за стрес при омъжените жени:

Причина №1: Прекомерна самостоятелност
Ако се опитате да бъдете съвестен работник, прекрасна домакиня и прекрасна майка, рано или късно ще имате нервен срив. Комбинирането на всички роли наведнъж е твърде трудно за един човек.

Дори ако съпругът се гордее с вас и се чувствате като „супер жена“ не бива да го правите. Изберете една роля като основна и решете останалите задачи, доколкото е възможно.

Причина №2: Липса на време за себе си
Много е важно жената да се грижи за себе си и да намира време, в което да бъде сама и да се отпусне. Трудно е за омъжена жена да намери час-два за себе си, особено когато в семейството се появят деца. Но да намерите време за себе си е необходимо, в противен случай ще бъдете много стресирани.

Причина №3: Отказът на съпруга да отглежда децата
Повечето хора са свикнали с факта, че само жена се занимава с децата, но това е коренно погрешно, дори ако една жена не работи, а мъж издържа цялото семейство. Родителството е тежък труд и ако съпругът ви не ви помогне, то последствията за психиката ви може да са страшни.

Причина №4: Липса на романтика в брачната връзка
Сключването на брак не е причина да се откажете от романтичните вечери със съпруга. Напротив, романтиката ще засили връзката ви и ще ви направи по-щастливи. Ако тя изчезне една жена може да започне да се чувства използвана и това е директен път към стреса.

Не забравяйте един а друг – все пак децата могат да бъдат изпратени при бабите и дядовците си или да останат с бавачка, а вие сами можете да си уредите романтична вечер.

Причина №5: Липса на баланс между работа и семеен живот
Всяка жена се нуждае от работа, но не от такава, която ще отнеме цялото й време, което трябва да прекара със семейството си. Много е важно да се намери баланс между работа и семейството, защото липсата на препитание води не само до липса на пари в семейния бюджет, но и до скука, а прекомерната заетост пък може да доведе до отдалечаване от семейството.

Причина №6: Да станете ръководител на всичко
Много мъже всъщност не се замислят колко трудно се поддържа чиста и спретната къща. Междувременно жените могат да изпитат истински стрес от необходимостта да контролират всичко. Съпругът трябва да помогне на жена си, освобождавайки я от част от домашните й задължения.

Причина №7: Липса на комуникация между съпрузите
Женените жени могат да изпитат стрес, ако общуването им със съпруга й започне да се ограничава само до обсъждане на семейните проблеми и/или децата. Те се нуждаят от емоционална близост и комуникация поне няколко минути на ден насаме. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай