logo

Ужасен интериор: Тези 10 неща в кухнята ви са опасни за здравето и непрактични, изхвърлете ги веднага!

Ужасен интериор: Тези 10 неща в кухнята ви са опасни за здравето и непрактични, изхвърлете ги веднага!

Всеки иска жилището му да изглежда уютно, красиво и най-вече безопасно. Именно тези му качества го превръщат в истински дом. В кухнята си обаче имате няколко неща, които буквално я правят неудобна, грозна и дори опасна за вашето здраве и това на семейството ви.

От jenata.blitz.bg вече ви показахме как с вълшебен ремонт едно студио се превърна в апартамент за чудо и приказ. Въпреки площта му от едва 29 кв. Метра, в него вече има кухня, баня, хол и спалня.

Сега е време да ви дадем няколко съвета за перфектната кухня. Ако имате някое от тези 10 неща във вашата, то най-добре незабавно променете облика й.

Кухненски ъгъл

Типичният кухненски ъгъл е една реликва от миналото, която прави интериора в помещението остарял. Освен това той е доста обемен и заема голяма пространство. Алтернативата му може да е обичайната трапезарна маса.

Бурканчета за подправки

Интериорните дизайнери обикновено съветват да слагате идентични бурканчета за подправки. Всъщност обаче не всяка домакиня се нуждае от тях. Ако има малко подправки, то най-практично е да имате една красива кутия, в която да сложите различни торбички с подправки. Освен това заема доста по-малко място от бурканчетата.

Ножове

Обикновено купуваме цял комплект ножове, но от тях всъщност използваме едва два или три. Останалите просто стоят ей така и чакат момента, в който домакинята ще използва тях, но този момент почти никога не идва. Вместо да държите толкова много ножове, бихте могли да си купите вместо цял комплект, просто чифт по-скъпи и висококачествени ножове в различни размери. Много по-практична и умна инвестиция за вашата кухня.

Дъски за рязане

Дървените и пластмасовите дъски доста бързо се превръщат буквално в свърталище на бактерии. Освен това техните фрагменти могат да влязат в храната. Следователно дъските за рязане трябва честичко да се сменят. По-добре е да ги изоставим напълно, ако масата ни например е изработена от издържлив изкуствен камък или масивна дървесина, която го позволява.

Пукнати чашки и чинии

Пукнати чаши и чинии в къщата са истинско лошо знамение. Освен това те могат да бъдат опасни за здравето ви. Може да се порежете на някой от нащърбените места.

Магнити за хладилници

В 99% от случаите магнитите не могат да се комбинират с нищо от интериора в кухнята, освен със самите себе си. Те могат да бъдат оставени само в два случая – когато са колекция или когато са семейни снимки, украсени под формата на магнити. Всичко останало трябва да бъде премахнато от видното място.

Кутии

Отървете се от допълнителните пластмасови кутии, които не използвате редовно. Изхвърлете и всички кутии, които не използвате често или пък пластмасата им вече се е замъглила от годините. Важно е да имате компактни и полезни комплекти, не да събирате всяка възможна кутия от сладолед, защото може да ви потрябва някога.

Стари текстилни изделия

Пожълтели покривки и стари кърпи често са част от интериора в кухнята. Те могат да се превърнат в истинско гнездо за бактерии. В допълнение, ако смените текстилните изделия в кухнта, може да разнообразите вида й.

Джиджавки

Най-горното чекмедже на един от шкафовете обикновено е потенциален контейнер. В него има всякакви боклуци и ненужни дреболии. Обикновено всичко, което не е баш за кухнята, идва тук. Ето защо е необходимо да разгледате какво сте бутнали там и всичко излишно да заеме друго, по-подходящо място. Хубаво е веднага да си купите специална кутия с разделения, която да сложите в чекмеджето и там да сложите наистина важни и полезни неща.

Тостер и сокоизстисквачка

Преди да купите нов домашен уред, преценете колко често всъщност ще го използвате. Струва ли си да хвърляте пари за нещо, което едва ли ще използвате наистина често. Обикновено след няколко седмици интересът към новата покупка отминава, а тя започва да събира прах на кухненския плот. Отървете се от всичко, което използвате веднъж на високосна. Може да го продадете в нета./jenata.blitz.bg

Коментирай

Луди за връзване

Луди за връзване 28.11.2018 11:28

Глупави предложения. Тези не се държат вън, а подредени в шкафа. То винаги има мърлячи, на които всичко им е на показ

VUTE

VUTE 28.11.2018 11:31

Сичко требе.

Vazbudeno_hui4e

Vazbudeno_hui4e 28.11.2018 13:04

секси мацки, авторки в жената близ, елате при бати да ви клати и не тормозете празните си главици със сложни за вас мисли!!!!!! Батко ви хуйче е винаги готов да помогне на скучаеща мацка в беда!

Сиси

Сиси 29.11.2018 18:54

Защо ви е кухня изобщо? ...

ЗА КВО ВИ Е КУХНЯ КАТО ГОТВИТЕ ПОМИИ?

ЗА КВО ВИ Е КУХНЯ КАТО ГОТВИТЕ ПОМИИ? 29.11.2018 21:46

НАПРАВО ЯЖТЕ В КЕНЕФА , ТАМ ЩЕ НАМЕРИТЕ ТОВА КОЕТО ТЪРСИТЕ

Вася

Вася 15.02.2022 20:36

Ку -ку ууу...Явно се храните на растотант.А там ке ще е наредено в кухнята по фен,,,,-хуй..