logo

Цял живот съм чистила готварската печка грешно

Цял живот съм чистила готварската печка грешно

Майка ми ми издаде тайната как лесно и бързо да се отърва от петната по уреда

Всеки домакински уред изисква грижи, за да може да ви служи дълго и надеждно. Газовата печка например не прави никакво изключение.

Тези неща в жилището издават вашите недостатъци

Всъщност тя е сред зоните, които се цапат най-лесно и най-много в кухнята. Това пък съответно значи, че поддържането й в перфектна чистота може да се окаже трудна задача за всяка домакиня.

4 неща в дома ви, които ви разболяват

Загорелите и стари петна може да се отстраняват наистина трудно, особено ако не третирате повърхността с препарат навреме.

Майка ми ме светна за тайна как да лъсна с лекота готварската си печка. Съветът й е бил даден от баба ми,  а аз просто осъзнах, че цял живот съм чистила този си уред грешно.

Задължително трябва да знаете тези неща при чистенето на дома, могат да ви струват здравето и живота (СНИМКИ)

Първи начин

Резултатът при него е много ефективен. За целта ви трябва оцет. Няма човек, който да не знае колко полезен може да бъде при почистване или желание човек да се отърве от мазни петна.

Изсипвам го в бутилка със спрей и го впръсквам по повърхността на печката. Покривам уреда с влажна кърпа и след 15 минути избърсвам всичко.

Освен, че всички петна изчезват, печката буквално блести и е като чисто нова.

От личен опит мога да ви посъветвам, ако печката ви е много мръсна, да оставите оцета да действа не 15, а 30 минути.

Бързо се отървете от тези неща в дома си, блокират паричната енергия!

Втори начин

Лесно мога да го използвам, но е забранено за всички, които имат стъклокерамичен плот на уреда. Содата е силен алкален реагент и е важно да действаме предпазливо с него, защото може да повреди повърхността на уредите.

Две супени лъжици препарат за миене на съдове разтварям в литър вода. После поръсвам печката със сода.

Намокрям кърпа в приготвения вече разтвор и покривам повърхността на печката. Уверете се, че кърпата е достатъчно мокра.

Оставете я отгоре за около 15 до 30 минути в зависимост от степента на замърсяване.

Избършете печката със същата кърпа, като обърнете специално внимание върху петната. Може накрая да забършете повърхността и с хартиени кърпи, за да няма никакви остатъци от препарати върху печката. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!