logo

Задължително трябва да знаете тези неща при чистенето на дома, могат да ви струват здравето и живота (СНИМКИ)

Задължително трябва да знаете тези неща при чистенето на дома, могат да ви струват здравето и живота (СНИМКИ)

Много е важно всеки дом да е чист и да се отървем от всички микроби. Невниманието обаче при хигиенизирането и неспазването стриктно на инструкциите на продуктите, поставя под заплаха здравето ни.

От jenata.blitz.bg  вече ви разкрихме кой е най-големият мит, свързан с беленето на яйца. Споделихме ви и 10 безпогрешни идеи, с които ще добавите повече уют в спалнята си.

Сега ще ви дадем няколко съвета как да поддържате жилището си чисто, без за сметна на това да застрашавате живота си. Добре е да следвате инструкциите ни, ако искате вие и семейството ви да сте здрави.

Случайно смесване на белина с амоняк

Със сигурност сте чували , че точно тези два химикала трябва да се държат далеч един от друг. Това се дължи на факта, че когато се смесят, започват да отделят токсични пари, вдишването на които може да доведе до изгаряне на трахеята, но и да доведе до по-сериозни проблеми.

8 вредни навика преди лягане, заради които стоим будни цяла нощ

Пренебрегвате дезинфекцията след рязане на сурово месо

Допира на свинско, говеждо или птиче месо до други продукти може да предизвика разпространението на патогенни микроорганизми, които пък водят до различни болести. За да се избегне това е много важно винаги да миете добре ножовете, които сте използвали за рязане на сурово месо. Това трябва да става под с топла сапунена вода. След това пък изплакнете с течаща. Добре е и в дома си да имате няколко дъски, предназначени за рязане на зеленчуци, риба и тестени изделия.

Как да подредим спалнята според Фън шуй и коя е грешката, която българите често допускаме!

Използвайте функцията за самопочистване на фурната.

Това е една от най-противоречивите възможности на съвременните печки. За да се отървете от мръсотията трябва да загреете фурната до 370 градуса. Прекалено високите температури освен до отърваване от мръсотията, водят и до влошаване на някои част на печката и отделянето на пари, които пък не са полезни за хората.

Не достатъчно проветряване

За никого не е тайна, че след използването на препарати за почистане е добре помещението в дома ви да бъде проветрено. Кой от вас обаче следва това правило? Резултати от проучвания показват, че именно тези химикали увреждат белите ни доробове точно толкова, колкото и вдишването на цигарен дим.

С тези прости трикчета ще превърнете спалнята си в най-еротичното място на света (СНИМКИ)

Не достатъчно често почистване на хладилника

Не става въпрос за миенето на електроуреда. Говорим за това редовно да оглеждате кои продукти в него са с изтекъл срок на годност. В противен случай може да консумирате нещо, което вече не е годно за употреба и да си докарате някое натравяне.

Игнориране на плесен

Гъбичките не само са грозни естетически, но и са в основата на редица заболявания. Могат да предизвикат кашлица, сърбеж и други патологии на дихателните пътища, особено когато се отнася до хора, склонни към алергии. Добре е редовно да проверявате банята, кухнята и другите помещения в дома си за наличието на мухъл./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай