logo

Двойка си купи стара промишлена сграда и я превърна в чудесен дом без стени СНИМКИ

Двойка си купи стара промишлена сграда и я превърна в чудесен дом без стени СНИМКИ

Това е може и най-откритото жилище в целия мегаполис по отношение на организацията на интериора

Мъж и жена от Мелбърн живеят в необикновен дом без стени. Съпрузите смятат, че преоборудвайки жилището по този начин, отношенията помежду им са се затоплили. В новата си къща двамата могат да си говорят спокойно, без значение къде се намира всеки един от тях!  

Домът им се намира в сграда, от която в периода 1889-1970 година са снабдявали Мелбърн с въглищен газ. Богато украсената здание е последното, останало от известния Северен газов завод на Мелбърн, известен в целия град с огромния си цилиндричен газометър. 

Чарлз си купи старо изоставено училище, запретна ръкави и... (СНИМКИ)

Към днешна дата това е може и най-откритото жилище в целия мегаполис по отношение на организацията на интериора. В сградата има триетажен прозрачен стоманен блок, в който има спалня, баня и всекидневна. Останалата част от къщата основно е отворена празнота, която позволява да разгледате детайлите на 8-метровия покрив от мазето.

Щастливият собственик Джон Карутърс разказва, че заедно със съпругата си д-р Роузи Пърсел са се преместили в старата сграда малко преди Коледа. Почти година по-късно двамата са готови с трансформацията на жилищното пространство. 

"Това е друг начин на живот, но той със сигурност ни устройва", казва г-н Карутърс.

Мартин се срамуваше от старата си къща, но след 5-дневен ремонт и съседите му завиждат

"Роузи харесва, че единият от нас може да е долу, а другият горе, но в същото време да общуваме спокойно и да обсъждаме различни теми", добавя той. 

"Тук няма традиционни стени, но има зони, оформени от шкафове с книги и камини. Подобна функция играят и простите прегради", казва още австралиецът.

Те си направиха къща буквално от нищо, а резултатът е направо зашеметяващ! (СНИМКИ)

А панелите и завесите осигуряват уединение там, където е необходимо,, като в спалнята и банята например. "Това не е като традиционна къща, където можете да видите тийнейджър, който свири дет метъл по време на вечеря. Трябва да внимавате много за шума, който издавате, когато сте тук", добавя г-н Карутърс.

В централната част на жилището им има люк, който осигурява качествено естествено осветяване на пространството.

Собственикът на къщата споделя, че историята на сградата и красотата на промишлената архитектура са ги накарали да създадат уникален дизайн. "Със съпругата ми сме много креативни, но тази сграда ни вдъхнови да се откажем от стените", споделя той.

Четири години, след като двойката купува имота и го преустройва по свой вкус, той попада в списъка с кандидати за наградата на Австралийския институт на архитектите. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай