logo

Чарлз си купи старо изоставено училище, запретна ръкави и... (СНИМКИ)

Чарлз си купи старо изоставено училище, запретна ръкави и... (СНИМКИ)

Господин Шоу се трудил неуморно и успял да превърне неугледното школо в уютен и многофункционален дом за семейството си

Преди около 16 години в американския град Дуранго, щата Колорадо, за продажба е обявена сградата на гимназията. Занятията в училището отдавна били преустановени, зданието било изоставено и непригодно за по-нататъшна експлоатация, затова и цената му била много ниска. 

Въпреки това купувач се намерил! Чарлз Шоу решил да купи училището и да се засели в него заедно със съпругата и детето си.

Първоначално преобразуването на училището в уютен дом изглеждало мисия невъзможна. То било изключително запуснато, по стените имало безброй пукнатини, но основите били много солидни. Веднага след придобиването на имота, Чарлз запретнал ръкави и се захванал за работа.

Не е за вярване в какво превърна Мартин стария си гараж, само и само да не живее под един покрив с тъщата (СНИМКИ)

Трудил се неуморно и успял да превърне неугледното школо в уютен и многофункционален дом за семейството си. 

Първо започнал със стаята, в която ще спят той и съпругата му. След това дошъл ред на детската. И на кухнята, в която половинката му ще приготвя вкусни ястия за цялото семейство.  

След като приключил с най-важните помещения, Чарлз се заел с останалите класни стаи, които решил, че може да отдава под наем. Училището било голямо и тричленното му семейство не се нуждаело от толкова много пространство.  

Лора си купи порутена обществена тоалетна в Хайд парк, запретна ръкави и... Крайният резултат ще ви остави без думи (СНИМКИ)

След ремонта в дома му няма нито една излишна стая, в която да не се помещава фирма, художествено ателие, творческо студио или танцова школа.  

Когато господин Шоу купил огромната сграда, сметките за комунални услуги били ужасяващи. В началото месечните разходи на семейството възлизали на около 5000 долара. Чарлз решил, че нещата не могат да останат така и направил дома си енергийно ефективен.  

За целта заменил обикновените лампи със светодиоди, из цялата сграда монтирал датчици за движение, които да изключват вентилационната система и осветлението, когато на мястото няма никой.

На покрива на сградата монтира слънчеви панели, с които да ползва безплатна енергия. 

Дженифър Анистън най-накрая показа дома си за 15 млн. долара! Уникални СНИМКИ разкриват в какъв лукс живее актрисата!

След промените за сградата с площ от 4180 кв. метра месечните му разходи паднали от 5000 на 300 долара, което си е огромна икономия.  

Благодарение на наемите, които всеки месец получава от останалите класни стаи, семейство Шоу отдавна е избило разходите около нетрадиционната си покупка, че дори е излязло на плюс. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!