Ето как бързо и лесно да превърнете старите мебели в модерна част от интериора

Ето как бързо и лесно да превърнете старите мебели в модерна част от интериора

Вместо да ги изхвърляте, може лесно да ги върнете в експлоатация, добавяйки няколко дизайнерски щрихи

В днешно време не всеки разполага с възможност да подмени остарелите си мебели с нови.

Това обаче не е проблем, защото старите лесно могат да бъдат стилизирани и адаптирани към новия интериор. И най-важното - няма да се налага да давате луди пари, а домът ви пак ще изглежда добре. 

Съчетаването на стари с нови вещи е по-актуално от всякога. Главното е да се направи както трябва, за да може скъпите на сърцето предмети да не изглеждат чужди в новия интериор, а само да подчертават неговата особеност.

15 страхотни идеи как да превърнете старите си мебели в луксозни

Ето как бързо и лесно да вдъхнете втори живот на остарелите си мебели, превръщайки ги в модерен акцент от интериора: 

Пребоядисване

Ако старите мебели не се вписват в новия интериор по цвят, лесно могат да бъдат пребоядисани. За щастие, сега има голямо разнообразие от бои и лакове, които са подходящи както за дърво, така и за метал или порцелан.

Може да пребоядисате старите шкафове, столове, металните абажури, плочките на пода и дори радиаторите. Развихрете фантазията си и експериментирайте смело. Най-важното е да не прекалявате.

Промяна на функцията

Понякога старите предмети от бита могат да бъдат изключително красиви. Някоя стара табуретка с богато украсен крак например може лесно да се превърне в нощно шкафче. А от старите куфари пък може да си направите малка холна масичка. 

Допълвайки новия си интериор с подобни винтидж детайли, ще добавите жизненост и оригиналност в дома си, затова определено не си струва да бързате да се отървете от такива редки и изключителни предмети.

Смяна на дръжките 

На пръв поглед изглежда, че такъв малък детайл няма как да промени много картината, но това е заблуда. Сменяйки старите дръжки на шкафа с нови с актуален дизайн, напълно ще промените изгледа на този артикул.

Не е за вярване какви уникални мебели могат да се получат от старите кашони в килера СНИМКИ

Може да отидете още по-далеч и за винтидж шкафа да изберете големи винтидж дръжки под формата на клони, змии или други причудливи форми, които да привличат вниманието. Това определено ще превърне обикновения и стар шкаф в истински предмет на изкуството. 

Смяна на акцента

Друг вариант за успешно стилизиране на старите мебели в новия интериор е да създадете буквално нов интериор около старите мебели. Тази опция е много добра, когато става дума за някоя доминираща вещ -  диван, легло или маса за хранене. 

Претапициране 

Често меката мебел започва да дразни окото, защото вече не е актуална или пък защото материята, от която е изработена, се е износила. Това лесно може да се поправи, като просто смените старата тапицерия с нова. 

Старата вещ ще стане неузнаваема, а вие ще спестите много пари и време. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

 

Коментирай

Вашето име

Вашето име 01.10.2023 4:01

Вашият коментар