Ето как бързо и лесно да проверите качеството на маслото и колбасите

За да намалят разходите, много недобросъвестни производители използват багрила и консерванти

https://jenata.blitz.bg/dom-i-semeystvo/eto-kak-brzo-i-lesno-da-proverite-kachestvoto-na-masloto-i-kolbasite Jenata.blitz.bg
Ето как бързо и лесно да проверите качеството на маслото и колбасите

Рафтовете на магазините са затрупани с всякакви продукти. За съжаление, все по-трудно могат да се намерят качествени натурални продукти на достъпна цена. 

За да намалят разходите, много недобросъвестни производители използват багрила и консерванти, които не само влошават вкуса на продукта, но и неговото качество. Това е особено забележимо сред най-популярните продукти като маслото и колбасите.

Оказва се, че има много прост начин, с който да се провери качеството на тези два продукта в домашни условия. И днес от jenata.blitz.bg ще в разкажем как лесно да разпознаете нискокачествените колбаси и масло.

Започваме с колбасите. Методът е подходящ за пушена наденица. Преди да проверите качеството обаче, трябва да прочетете какво съдържа продуктът. Важно е в него да няма оцветяващи подправки като червен пипер например.

10 продукта, които имат безкраен срок на годност (СНИМКИ)

След като се убедите, че такива липсват, можете да започнете с експеримента. Единственото, от което се нуждаете, са чаша и малко водка.

За да проверите дали производителят е добавил оцветител към колбаса, за да му придаде по-привлекателен търговски вид, просто потопете парче от наденицата във водката. Изчакайте пет минути, извадете колбаса и разбъркайте разтвора.

Ако той се оцвети в червено, розово или оранжево, тогава към колбаса е добавено багрило!

Производителите често пишат върху опаковката на маслото "краве", но вътре може да намерите всичко, включително и маргарин. Подобни аналози на маслото са много по-евтини, но не са толкова натурални и съдържат по-малко минерали от оригиналния продукт.

10 токсични продукта, които хората обожават

За да проверите дали маслото е качествено, трябва да го потопите във вряща вода и да разбъркате. Истинското масло ще се разтопи във водата, а маргаринът  ще остане като бучка или пък ще се разтвори, но след това отново ще се появи като утайка. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай