logo

Ето кaкво никога не трябва да засаждаме до доматите

Ето кaкво никога не трябва да засаждаме до доматите

Трябва да знаете, че някои култури не се „разбират“ добре с този зеленчук

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна. Е, може би най-вкусната манджа, направена вкъщи, е тази, приготвена с домашно отгледани продукти.

Домати в буркан - това е тайната за перфектната зимнина!

В много ястия неизменно присъства доматът. Именно заради това сега ще поговорим за него и по-специално за засаждането на доматите. От jenata.blitz.bg припомняме, че преди време споделихме необичаен начин за засаждане на домати на терасата в апартамента.

Трябва обаче да знаете, че някои култури не се „разбират“ добре с доматите. Това се дължи на факта, че вредителите и болестите, присъщи за тях, могат да навредят на доматите. 

Но какво никога не трябва да се засажда до тях? 

Много градинари са на мнение, че краставиците и доматите винаги трябва да се сеят на разстояние. Чушките също не е добре да се засаждат в близост до доматите. Това важи и за петуниите, тъй като е възможно те да заразят зеленчука с опасна болест, която е пагубна за него. Патладжаните също не е добре да се засаждат до домати. Обикновено стъблото на домата е доста по-високо от това на патладжана и съответно ще ограничи достъпа на слънчева светлина до него.  

Лютеница на фурна - произведение на кулинарното изкуство

Но въпреки това не забравяйте, че е най-важно да се грижите добре за всяка култура в градината си - поливайте я редовно, третирайте я със съответните препарати и тор в точния момент. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай