Изхвърлете тези неща незабавно у дома си, преди да сте си изпатили жестоко

Изхвърлете тези неща незабавно у дома си, преди да сте си изпатили жестоко

Болести и здравословни проблеми могат да предизвикат...

Знаете ли, че много здравословни заболявания могат да бъдат предизвикани от вещи, които се намират в жилището ви?

jenata.blitz.bg вече ви разкрихме кои са 8-те неща в жилището на една жена, които показват, че тя е истинска мърла. Споделихме ви и историята на Уейн, който изкопа огромна яма в двора си, а после всичките му съседи му завидяха.

Много от предметите, които използвате в ежедневието си, и които изглеждат напълно незначителни, могат да са източник на токсични материали и да ви докарат огромни главоболия.  Кои са те, ще ви разкрием в следвайте редове.

Уморен от суета, Хавиер си направи землянка! Погледнете ли вътре... (СНИМКИ)

Пластмасови кутии

Тези кутии са наистина много удобни за употреба в ежедневието Уви, те обаче са истинска заплаха за здравето ни. Ако на тях има инициалите PC, то значи не са безопасни за употреба. Това е токсичен поликарбонат, което означава, че съдържа бисфенол А – токсичен химикал. Това може да провокира заболявания на дихателната система, сърдечни проблеми и дори ниско кръвно Експерти препоръчват да замените такива съдове със стъклени.

Ароматизатори

Много хора дори не осъзнават, че някои от ароматизаторите съдържат опасни химикали, които могат да попаднат върху тялото ни при впръскванията им. Добре е да мислите много внимателно, преди да се решите да закупите ароматизатор, вместо да проветрявате повече.

Елизабет си купи бункер от Втората световна война и направи такива чудеса с него, че сега всички й завиждат за страхотния дом! (СНИМКИ)

Стара четка за зъби

Този предмет трябва да се сменя наистина често. Първо четките се износват доста бързо и тогава не чистят достатъчно добре зъбите ни. Второ, върху тях се натрупват опасни бактерии. Те могат да са причина за болести. Ако боледувате е добре веднага след това да смените четката си за зъби, в противен случай има огромен шанс отново да се разболеете.

Прекрачите ли прага на това кокетно студио от 35 м², на момента ще забравите за просторното си жилище (СНИМКИ)

Дъски за рязане

Особено тези от пластмаса са много практични и удобни. Те са супер за рязане на зеленчуци, но както в тях така и в дървените, може да останат опасни бактерии и микроби в резките. Най-добре е да ги сменят на 2 месеца и да имате отделна дъска за месо и за зеленчуци. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай