Как да съхранявате копър, магданоз и босилек: Лесен трик за дълготрайна свежест

Експерт разкрива иновативен начин за съхранение на билки, който ще ви спести време и ще запази аромата им

https://jenata.blitz.bg/dom-i-semeystvo/kak-da-sahranyavate-kopar-magdanoz-i-bosilek-lesen-trik-za-dalgotrayna-svezhest Jenata.blitz.bg

Магданозът, копърът, босилекът и други ароматни пресни билки са известни с това, че бързо увяхват в хладилника, дори когато са опаковани в найлонов плик. Има обаче начин да удължите живота им.

Тайната бе издадена от британски експерт, койторазказа как правилно да съхранявате копър и магданоз в хладилник, така че да останат свежи в продължение на няколко месеца.

Как правилно да съхранявате магданоз, копър и други зелени зеленчуци - необичаен трик

Много хора слагат копър (или други билки) в найлонов плик, преди да ги съхраняват в хладилника, за да не увехнат толкова бързо. Някои домакини съветват да ги увиете във влажна кърпа или хартия или да поставите букет от билки във вода и след това в хладилника. 

Тези методи със сигурност работят за известно време, но след това билките все пак увяхват и покафеняват.

Важно и полезно: Куркумата има куп магически свойства!

Но според експерта по социални медии и професионалист по консервиране на храни Шантел Мила, има начини да направите храната си да издържи много по-дълго, пише британският таблоид Express.

Според Мила, за да запазите билките свежи в продължение на месеци, всичко, от което се нуждаете, е форма за лед и една основна съставка за готвене: растително масло. 

Ето какво направи експертът:

  • Например, нарязах няколко стръкчета розмарин;
  • постави ги във всяко отделение на тавичката за лед;
  • Залях го със зехтин и го сложих във фризера.

Мила казва, че замразяването в тава е чудесен начин да запазите магданоза (и всички други билки) свежи за много по-дълго време. Когато искате да ги използвате, просто трябва да ги оставите да се размразят или, за да ускорите процеса, да ги добавите директно в ястие или горещ тиган.

Според експертите от Gardeners World, не е задължително да използвате зехтин - водата също ще свърши работа, но зехтинът улеснява процеса на готвене.

Това е подправка №1, която намаляване възпаленията в тялото

Важно: 

Преди замразяване билките трябва да бъдат напълно покрити с вода или зехтин - това ще ги запази свежи през цялото време.

Този трик ще запази билките ви свежи в продължение на месеци – идеален е, ако имате хладилник, пълен с пресни билки, които нямате време да използвате.

А вие как съхранявате за по-дълго тези подправки? Споделете с нас в коментарите! / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай