logo

Лятото идва: Забравете за мухите у дома с тези два трика

Лятото идва: Забравете за мухите у дома с тези два трика

Може да изгоните досадните насекоми от жилището си много лесно

Появата на голям брой мухи в апартамента или къщата винаги се дължи на определена причина, която може лесно да елиминирате, за да се отървете от неприятните гости. Ако причината не е ясно, може да използвате народни средства.

Перете маратонките и кецовете в пералнята, но знаете ли, че...

Всеки знае, че мухите могат да причинят сериозна вреда на човешкото здраве и да ви докарат до болница. Те са преносители на много болести и когато летят из дома ви и кацат върху храната я заразяват с бактерии.

Те са преносители на редица сериозни заболявания като холера, дизентерия, конюнктивит, коремен тиф и дори туберколоза.

През годините химическата индустрия произведе голям брой продукти, които да спомогнат в борбата срещу мухите, уви много от тях имат неприятна миризма. Много от тях не са безопасни за хора с лошо здраве.

Размерът на обувките издава неочаквани тайни за мъжете!

В следващите редове ще ви разкрием как да забравите за препаратите и мухите с няколко прости трика

Етерични масла

Мухите не обичат миризмата на мента, лавандула, евкалипт и лимонена трева. Ако в дома ви има подобни аромати или масла, запалете свещ с подобен мирис и поставете навсякъде из дома си. Това категорично ще прогони всички мухи от дома ви.

За нищо на света не изхвърляйте тези торбички от новите обувки! Те…

Водка

Как да се отървете от мухите с вода? Много просто – изсипете бутилка водка в спрей за цветя например или в някакво пръскало и започнете да пръскате из цялата стая. Да, ще мирише на алкохол, но бъдете търпеливи. Изпаренията са безвредни, а мухите просто не понасят миризмата на водка.

Бонус предложение: Карамфили

Чувствайте се свободни да засадите от тези цветя наволя или просто ги поставете във вази из дома си. Гарантираме ви, че мухите ще напуснат жилището ви. Може пък да не взимате истински цветя, а просто масло с мирис на това растение. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай

Гларуса

Гларуса 05.05.2022 12:29

Да бе,няма да изпия водката,а ще я пръскам по мухите.В тази криза.