Приятелка ме светна на страшна хитрост, с която прозорците остават искрящо чисти през цялата година

Приятелка ме светна на страшна хитрост, с която прозорците остават искрящо чисти през цялата година

Тайната се крие в специалния разтвор, благодарение на който по повърхността не се задържа прах и мръсотия

Миенето на прозорци не е от най-приятните занимания и всяка домакиня ще се съгласи с това. Лично за себе си мога да кажа, че това е най-противното нещо на света.

И не защото съм мързелива или обичам да живея в мизерия. Просто не издържам тази монотонна работа, страх ме е да не падна от високо и не на последно място - не обичам да върша неща, които не дават резултат! 

Само помислете колко сила, време и здраве изразходваме, докато мием прозорците. Всички тези стъкла, парцали, вестници, кофи... Просто ужас.

Сложете край на мазните съдове с тези 3 тайни трика

Заставаш от външната страна на прозореца и започваш да се молиш само за едно - да не паднеш. А най-гадното е, че остават чисти само за няколко дни. При първия дъжд целия блясък и чистота изчезват и изглеждат така все едно кравата ги е облизала. Толкова много труд и всичко отива на вятъра!

Ако трябва да бъда честна, винаги съм миела прозорците два пъти в годината - през пролетта и в края на есента. И отдавна съм изгубила надежда, че мога да се радвам на чисти прозорци през цялата година, затова просто се старая да поддържам някаква чистота. 

Наскоро обаче говорих с приятелка и някак си разговорът стигна и до омразните прозорци. Реших да й се оплача, че скоро пак ще ми се наложи да ги мия. А тя изненадващо започна да се смее.

"Аз имам една рецепта, която използвам отдавна. Благодарение на нея отдавна не се мъча. Веднъж годишно ги покривам със защитен разтвор и си свиркам. Прозорците винаги блестят. Освен това не полепва никакъв прах и мръсотия", каза ми тя. 

Баба ме светна на този трик за миене на чинии, вече купувам препарат на 6 месеца

"Такава прекрасна рецепта ще ми бъде полезна", помислих си аз, и бързо намерих лист и химикалка, за да я запиша.

Както каза приятелката ми, съставките са изключително прости. Най-важни са пропорциите и кристално чистите прозорци, върху които трябва да се нанесе разтворът.

За един прозорец е нужна капачка от най-простия омекотител за пране, но както показа практиката, тази пропорция е достатъчна за два стандартни прозореца. Изсипвам омекотителя в малък съд и добавям половин чаша преварена топла вода и една супена лъжица глицерин.

Супер трик с лимон и аспирин, който всеки трябва да знае СНИМКИ

Разбърквам добре и оставям за около 10-15 минути.

През това време се залавям с прозорците. За да не си вгорчавам живота с парцали и вестници, използвам специални магнитни четки, които измиват прозореца и от двете страни. Раз-два и прозорецът е готов. И най-важното - няма никакъв риск да полетя отвисоко. 

Тъй като след четките прозорецът е сух, веднага нанасям вълшебния разтвор върху стъклото. Капвам по няколко капки върху всяка четка и бързо минавам цялата повърхност, за да няма време разтворът да  изсъхне.

Честно казано, не възлагах големи надежди, когато го направих първия път, но както се казва - практиката ще покаже. Измих прозорците около 23-24 май. Още на първия дъжд видях как капките буквално се търкалят по стъклото. Още тогава разбрах, че методът работи.

Трик: 7 начина да се отървете от гънките по дрехите без ютия

Може и да не ми повярвате, но и сега прозорците ми продължават да блестят, сякаш са току-що измити. Това е просто някакво чудо! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай