Сложете край на мазните съдове с тези 3 тайни трика

Сложете край на мазните съдове с тези 3 тайни трика

Вече не е нужно да търкате до полуда и пак да не постигнете желаната чистота

Повечето хора редовно пържат и пекат храна, използвайки масла. След готвене мазнините остават по чиниите, от които е трудно да се отървете. Да не говорим тенджерите, тавите и тиганите, които изключително много се зацапват с всевъзможни мазнини.

Може би най-големият ужас за всеки, които някога е миел чиниите на ръка, е запечената мазнина – колкото и да се търка, мие и т.н. мазното по съдовете винаги остава.

Е, какво да се прави в този случай? Преди време от jenata.blitz.bg споделихме невероятен трик, с които да сложете край на мазните съдове. Но оказа се, че има още три чудни стъпки, които ще улеснят живота ни.

С тях ще сложим край на мазните съдове бързо, лесно, че и икономично, защото всички съставки, които са необходими са налични във всеки дом.

Ето кои са трите тайни трика, с които веднъж завинаги ще сложат край на мазните съдове:

Газирани напитки
Газираните напитки (най-добре е да използвате сода) се използват за почистване на съдове, които са от емайл или неръждаема стомана. Изсипете 6 литра вряла вода в метален съд и добавете 450 грама газирана напитка (сода). Потопете замърсените съдове в разтвора, поставете големия съд на загрят котлон и варете в продължение на един час. След тази процедура мазнината може лесно да се отстрани с изплакване под течаща вода (може да измиете съда по стандартния начин – без да се мъчите с излишно търкане и жулене).

Оцет и лимонена киселина
Разтвор, съдържащ тези съставки, може да се използва за почистване на предмети от алуминий и неръждаема стомана. Изсипете литър вода в тенджера и сложете на котлона да кипне. След това разтворете 120 милилитра 9% оцет и 25 грама лимонена киселина в течността. След това напълнете мръсните съдове с разтвора и оставете да подейства за час, след което отстранете остатъците от старата мазнина с гъба и измийте съдовете по стандартния начин.

Горчица на прах
Този метод е подходящ за всички видове съдове. В мръсния съд сипете вряла вода и добавете 3-4 супени лъжици горчица на прах. След това поставете съда на горещ котлон и го „варете“ докато не видите, че мазнината сама пада и вече лесно ще може да измиете съда. 

Ако мръсните посуди са повече може да ги сложите всички заедно в голям съд, който също да напълните с вряла вода, в която да изсипете повече лъжици горчици на прах и пак всичко заедно да варите.

Пробвайте тези методи и няма да съжалявате. Благодарение на тях ще забравите за безумното, уморително и понякога безсмислено търкане на запечена мазнина по съдовете. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

strelata

strelata 14.08.2020 11:13

kakви са тези глупости , ще си губя толкова време за едни съдове . Публикувайте ( след като искате толкова глупости) нещо което наистина ще влезе в работа.