logo

Тези 5 неща в дома издават, че една жена е мърла

Тези 5 неща в дома издават, че една жена е мърла

Съставихме списък от неща, които притежават дамите, които не са добри домакини и от които е добре да се отърват максимално бързо

Понякога много малки и уж незначителна неща могат да разкрият страшно много за стопанката на един дом. Именно това е и темата на този материал. 

С този лесен трик ще намачкате цяла глава чесън за 10 секунди! СНИМКИ

Ще ви разкрием кои 5 неща издават, че една жена е мърла и не особено добра домакиня.

Колко пъти сте чували, че добрата домакиня трябва да има в дома си това или онова, тя трябва да си купи от нещо определено и т.н.

В тази статия няма да намерите такива препоръки. Ние сме съставили списък от неща, които притежават дамите, които не са добри домакини и от които е добре да се отърват максимално бързо.

Жена разкри чуден трик за миене на плодове и зеленчуци, хиляди абонати й благодарят СНИМКИ

Токсичен лак за нокти

Жена, която се грижи за състоянието на дома си, е също толкова чувствителна и към здравето си. Това се отнася и към избора й за лак.

Особено внимание трябва да обърнете на дамите, които редуват периодично посещенията на салона за красота и самостоятелната декорация на ноктите. С две думи, ако видите, че момичето използва лоша козметика за ръце, бягайте далеч. 

Има лакове, които съдържат толуен, формалдехид, дибутилфталат и техните производни - токсични вещества, които могат сериозно да навредят на организма.

Уникален и бърз трик за обелване на голямо количество картофи без нож

Изкуствени цветя

Колкото и красиви да бъдат те, абсолютно винаги на тях може да се гледа по-скоро като на минус на интериора. 

Първо - те са идеални прахоуловители. Точно така, прахта полепва по тях, като муха на мед.

Освен това те са допустими само в индустриални помещения - офиси и обществени места, където има риск едно истинско растение да умре. 

При наличието на изкуствени цветя в жилището, значи домакинята не е в състояние наистина да полага грижи за истински растения, а това определено не говори добре за нея.

В тази къща и клошарите не смееха да влязат, но след здрав ремонт... СНИМКИ

Претоварване на електрическата мрежа

Добрата домакиня никога няма да допусне да има 10 уреда, включени в един удължител. Тя знае, че прекалено високото напрежение и пренатоварване може да доведе до късо съединение, без значение дали е безопасно или не. 

Това е една от причините за пожарите в много апартаменти.

Освен това натрупването на много кабели в един и същи контакт не изглежда естетически добре. 

Двойка купи стара електрическа подстанция и я превърна в дома на мечтите си СНИМКИ

Пластмасови мебели и интериорни кошници

Много от нас несъзнателно правят грешката да купуват интериорни кошници и да поставят в тях какво ли не. Това обаче е ужасен интериорен аксесоар. 

Всъщност присъствието им в дома не е критично. Ако искате обаче да сте идеална домакиня, то в никакъв случай не трябва да оставяте да притежавате подобно нещо в жилището си.

Що се отнася до големите пластмасови мебели - столове, маси, кошове за пране - това е кошмар за всяка добра домакиня. Купувайки подобни неща вие въобще не спестявате, а по-скоро харчите за временни мебели, които освен, че развалят интериора на дома, показват и това, че сте лоша домакиня.

Преди и след: Младо момиче превърна стара селска къща в уютен дом СНИМКИ

Освежители за въздух

Колкото и странно да звучи, това е едно от най-важните неща, особено в банята. Дори и целият апартамент да изглежда великолепно, ако в банята има стари инсталации или тоалетната тече, то това ще лъсне още по-лесно без освежител за въздуха.

Важно е обаче да внимавате на какви точно продукти се спирате. Много от тях провокират астма или репродуктивни заболявания. 

Използвайте естествени етерични масла, сашета или ароматни камъни, като алтернатива на освежителите на въздух. Те изглеждат много добре и придават на стаята наистина специален шик./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ааа!

ааа! 02.10.2020 3:41

Достатъчно е да влезнете в банята и ще ви стане ясно дали е мърла или не.