logo

Това са най-безполезните неща у дома!

Това са най-безполезните неща у дома!

Да се чуди човек защо се пръскат луди пари за тях

Повлияни от модата, а често пъти и от хорското мнение, българите масово пръскат луди пари за домовете си. Купуват се всевъзможни глупости под претекст, че са хубави, важни и т.н.

Ужас! 8 предмета у дома ми състаряват преждевременно

„В последните години сякаш най-много пари пръскаме за т. нар. „умни“ предмети за бита. Истината е, че след време се оказва, че те са безполезни“, категорични са интериорните дизайнери. 

Те изброиха кои са най-безполезните неща у дома, за които сме пръснали куп пари.

„Едно от безполезните неща в дома е опцията „умен дом“, категорична е Юлия Левина, която е арт директор в Domeo. Според нея собствениците на тази технология не я използват напълно, а само на 10%.

Тези сувенири ще донесат беди и безпаричие в дома ви

Най-често използваните функции са за включването на светлината и отварянето на завесите са включени, докато други функции, като регулиране на температурата на пода, климатизация, изобщо не се използват. Според експертите всичко е заради мързела.

„Лампите, които са с възможност за управление от смартфон, всъщност много често се включват с превключватела. Оказва се, че е по-бързо, отколкото да отидете на телефона, да отворите приложението и да активирате желаната функция“, даде пример Андрей Баннов, които е ръководител на проекта Dom Tecnonicol.

Редица други предмети в къщата също са безполезни. Например цветните светлини. Експертът Левина подчерта, че те пречат на очите и в резултат на това хората ги изключват. 

Запомнете ги: 4 уреда в кухнята надуват сметката за ток безбожно много

Що се отнася до ежедневието, експертите си спомниха привидно полезната печка с четири котлона. Според тях е по-добре да се направи избор в полза печка с два котлона, тъй като често само толкова се използват за приготвянето на маджите, а другите два остават неизползваеми. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

О има още много други

О има още много други 18.09.2022 9:19

Ненужни боклуци, които заемат само място, като излишна декорация, центрофуга за сушене на листа за салата, прибор за рязане на яйца, електрическа мелница за сол и пипер, уред за чупене на сварено яйце и много други, но това за печка с 4 котлона, не знам на кой му е хрумнало и си продължава.