logo

Ужас! 8 предмета у дома ми състаряват преждевременно

Ужас! 8 предмета у дома ми състаряват преждевременно

Всички знаем колко е важно да сме заобиколени от приятна и отпускаща обстановка

Редовните упражнения, правилната грижа за себе си и балансираната диета не гарантират вечна младост, особено ако обичайните неща в къщата ви карат да остарявате преждевременно.

8 неща пазят дома ви от злини и лош късмет

Понякога дори не се замисляме как околните предмети влияят на нашия външен вид и здраве, но това е така!

Всички сме чували, че има предмети, които носят щастие и други, които носят нещастие. Но как ще реагирате, ако научите, че има и предмети, заради които остаряваме преждевременно?!

Е, това е безспорен факт! И не само това! Оказа се, че има точно осем предмета, които мнозина от нас имаме у дома и заради които остаряваме преждевременно.

Ето кои са осемте предмета у дома, заради които остаряваме преждевременно:

Памучни калъфки за възглавници
Експертите в индустрията за красота смятат, че именно неравната материя, върху която спим, допринася за образуването на гънки и бръчки по кожата. 

Ето защо козметолозите съветват да замените памучните калъфки за възглавници с копринени или сатенени, хладната гладка тъкан ще облекчи сутрешното подуване и преждевременната птоза (това е състояние, което се характеризира с необичайно ниска позиция на горния клепач) на лицето.

Тези предмети носят щастие и късмет в дома ви

Агресивни почистващи препарати
Силните повърхностноактивни вещества, намиращи се в препаратите за миене на съдове, почистващи печки или водопроводни инсталации, разрушават липидната бариера на кожата. 

От честия контакт с тях кожата на ръцете се покрива с пигментни петна и изтънява. Затова вземете за правило да почиствате само с гумени ръкавици.

Нагреватели
Отоплителните уреди силно изсушават въздуха, а спадане на влажността под 40% води до загуба на вода и стареене на кожата. Ако използвате нагревател, опитайте да включите овлажнители и да пиете повече вода.

Изхвърлете го веднага! Тези предмети в дома съсипват здравето ни!

Екрана на телефона
Синята светлина, която джаджите излъчват, според последните проучвания, влияе върху птозата на лицето. Затова е важно да спрете да използвате устройства за няколко часа, за да спите и да включите филтъра за синя светлина в настройките на смартфона.

Душ геловете
Когато купувате душ гел обърнете внимание на неговия състав: ако гелът съдържа SLS и парабени, с течение на времето продуктът ще започне да запушва порите и да доведе до влошаване на кожата. Изберете почистващи гелове, направени от естествени и безопасни съставки.

Чугунени радиатори
В старите радиатори се натрупва прах, който трудно се почиства дори при общо почистване. В резултат на това замърсеният въздух с прахови частици уврежда кожната бариера и унищожава колагена (или както го наричат още протеина на младостта), който осигурява еластичност и стегнатост на кожата ви.

Неудобни столове
Състоянието на лицето и тялото до голяма степен зависи от позата, в която седим и спим, и ако прекарвате няколко часа на ден на неудобен стол тогава рано или късно ще получите сколиоза (деформация на гръбначния стълб). Така че си струва да закупите удобни столове, които ви позволяват да държите гърба си изправен.

Лоша светлина
Ако четете, гримирате се или се храните на приглушена светлина, то знайте, че след известно време ще развиете навика да примижавате, а с него и първите бръчки около очите. В допълнение, кръвоносните съдове могат да се спукат от напрежение в очите, а протеините стават по-мътни, а всичко това също визуално добавя излишни годиники към лицето. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Забравихте

Забравихте 10.09.2022 12:42

да пишете,че четенето на подобни простотии също състарява...

Евала

Евала 10.09.2022 18:23

Ааа, чугуновите радиатори, ги свалихме всичките, тъй подобре, тук познахте.

Анонимен

Анонимен 22.09.2022 9:44

Не съм съгласен с информацията-урока.Това са суеверия,а суеверията са от дявола,не става така,както казвате в статията.не.амин!!!!!!