logo

Ценни съвети как да предпазим дома си от COVID-19

Ценни съвети как да предпазим дома си от COVID-19

Почистването трябва да става с ръкавици

„Ню Йорк Таймс“ публикува подробни инструкции как бързо и ефективно да почистите дома си, за да се предпазите откоронавируса. Това отнема само няколко минути според изданието.

Светът полудя! Коронавирусът превзе модата СНИМКИ

От jenata.bliz.bg припомняме, че от дни власти и експерти тръбят колко важна е личната хигиена, за да се предпазим от опасната зараза.

Още вчера от jenata.blitz.bg ви споделихме много ценни лекарски съвети за това какво трябва да правим, за да пазим жилището си от китайската чума. 

Според вирусолози най-добре още когато се приберем да изкараме якето си за 3 часа на терасата и непрестанно да почистваме ръцете си с препарати, а после да слагаме крем, за да предпазим кожата си.

Най-опасна е заразата по дръжките на вратите, твърдят учени. Именно затова е важно ръцете ни да са чисти, защото ако след това с тях докоснем лицето си, може да се заразим с COVID-19.

Как старите сутиени предпазват от коронавируса

Сега ще ви разкрием обаче нещо много важно – как да изчистите само за няколко минути жилището си, така че да се предпазите от коронавирус.

Редакторите на „Ню Йорк Таймс“ помолиха експерти да дадат съвети как бързо и ефективно да изчистят апартамента си. Специалистите съветват да се съсредоточим върху дезинфекцията на предмети и повърхности, които използваме най-често – хладилник, микровълнова, маси, столове, дружки на врати и на шкафове.

Специалисти съветват да използвате антибактериални средства или пък поне сапунен разтвор.

Новина за куп храни, която заради коронавируса трябва да знаете СНИМКИ

Почистването трябва да става с ръкавици, които също да се дезинфекцират след това. За банята и кухнята трябва да използвате различен комплект ръкавици.

Много голямо внимание трябва да се обърне на дезинфекцията на банята и тоалетната. Трябва внимателно да почистите както копчето за пускане на водата, така и всички кранчета и тоалетната чиния.

Трябва да правите това почистване ежедневно.

След като направите всичко описано, трябва да измиете добре ръцете си, след това да ги дезинфекцирате с антибактериално средство и да сложите крем, с който да хидратирате и омекотите кожата си.jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай