logo

Новина за куп храни, която заради коронавируса трябва да знаете СНИМКИ

Новина за куп храни, която заради коронавируса трябва да знаете СНИМКИ

Ако сте се презапасили с храна, но мястото в хладилника не стига не се притеснявайте - има решение

Заради коронавируса много хора от цял свят, включително и от България, започнаха да се презапасяват с хранителни продукти. Рафтовете в магазините са празни, а тези в хладилника пълни.

Но какво правим, ако мястото в него свърши? Продуктите, които остават извън него ще се развалят, а така цялото това запасяване с провизии отива на кино!

Никога и за нищо на света не правете това в кухнята! ВИДЕО

Именно затова сега от jenata.blitz.bg решихме да споделим ценна информация, която може да ни помогне в тези трудни, странни и непознати времена.

Сега от jenata.blitz.bg ще разкрием няколко хранителни продукта може и да не пъхаме в хладилника. Бъдете спокойни за тях, защото дори да ги оставите на стайна температура те няма да се развалят.

Ето и няколко хранителни продукта, които може да съхранявате извън хладилника:

Яйца Свикнали сме да съхраняваме яйца в хладилника, но се оказва, че това не е необходимо. Преди време от jenata.blitz.bg споделихме, че не трябва да слагате яйцата на вратата на хладилника, защото това е опасно.

Сега пък стана ясно, че купешките яйца могат да се съхраняват на стайна температура до седем дни, а домашните (пресни) яйца - до 25 дни. 

5 мита за яйцата, в които е време да спрем да вярваме СНИМКИ

Ако пък миете черупката на яйцата, срокът им на годност извън хладилника ще се удължи с още 12 дни.

От jenata.blitz.bg пък ще припомним, че напоследък се появи нова мода, заради която хората започнаха да замразяват яйцата, а това сега може да се окаже супер полезно.

СметанаОбщоприето е, че сметаната, подобно на други млечни продукти, бързо се влошава. Затворената опаковка на сметаната обаче може да се съхранява извън хладилника при температури до 25 градуса. 

Срокът й на годност е между 4 и6 месеца, в зависимост от производителя и датата й на изготвяне. 

Важно е обаче да знаете, че ако веднъж отворите кутията, то вече ще трябва да съхранявате сметаната в хладилника.

Плодове и зеленчуциЗа да запазимплодовете и зеленчуците за по-дълго мнозина от нас са свикнали да ги слагат в хладилника. Но това не е нужно, тъй като има продукти, които могат да се съхраняват и извън него.

С този малък трик ще удължите живота на плодовете и зеленчуците в хладилника си

Добър пример за това са доматите. Те стават летаргични и безвкусни, ако се съхраняват в хладилника. 

Никой не обича и студен лук, чесън, лимони, картофи, банани, патладжани, чушки и авокадо. Именно заради това те могат да останат и извън хладилника.

Ако пък имате връзки коръп и/или магданоз просто ги сложете в чаша с вода. 

Сосове Някои сосове могат да се съхраняват и при стайна температура. Например кетчупът. Той се прави на базата на оцет, следователно не се нуждае от студени температури, за разлика от сосове на базата на майонезата. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

0H0 B0H0

0H0 B0H0 19.03.2020 13:55

Az pak yam NAPRAVO OT KONTEINERA NA AVANTA I E GOLYAMO UDOVOLSTVIE VEDNAJ NAMERIH SYALO PILLE GOLYAM PRAZNIK BE6E MALKO PONAMERISVA6E NO SI GO HAPNAH I TAKA