logo

Изхвърлете го веднага! Тези предмети в дома съсипват здравето ни!

Изхвърлете го веднага! Тези предмети в дома съсипват здравето ни!

Лекари са съставили списък с познати неща, които могат да бъдат много опасни

Редовно всички от нас почистваме дома са и това е необходимо, за да направим жилището си безопасно място. Това обаче не е достатъчно.

Оказва се, че прахът и опасните бактерии постоянно се натрупват върху всички предмети, включително върху тези, които използваме ежедневно.

От jenata.blitz.bg вече ви показахме старата къща на Мартин, който се срамуваше от нея. След 5-дневен ремонт обаче и съседите му му завиждат. Споделихме ви и кои неща са в състояние да прецакат всеки дом и е редно да ги изхвърлите незабавно.

Лекари са съставили списък с познати неща, които могат да бъдат много опасни за здравето ни, освен ако не ги сменяме достатъчно често.

По-добре се замислете колко често подменяте тези вещи, за да имате чист, свеж и безопасен дом, а не свърталище на микроби.

Жена разруши апартамента си до основи, за да го даде под наем - ремонтът превърна малка кутийка в бижу! (СНИМКИ)

Четка за зъби

За да тя поддържа устната ви хигиена и ви пази от честите посещения при зъболекаря, трябва да я сменяте веднъж на всеки три месеца. Ако сте претърпели инфекциозно или вирусно заболяване, веднага след него.

Избити плочки и руини - не е за вярване в какво се превърна тази кухня в стара панелка след основен ремонт! (СНИМКИ)

Четка за коса

Гребените и четките за коса трябва да се мият поне веднъж седмично с топла сапунена вода, за да се отстрани натрупания прах. Добре е да ги сменяте поне веднъж годишно.

Чехли

Те са мекички и удобно. Краката ни буквално потъват в тях, когато сме уморени и последното нещо, за което мислим, е опасността, която се крие у тях. Важно е редовно да перете чехлите си или да ги сменят с нови веднъж на всеки шест месеца.

Кати и Андрей ремонтираха жилището си почти без пари, а сега всички искат да живеят в това бижу! (СНИМКИ)

Гъби за миене на съдове

Те трябва да бъдат сменяни всяка седмица. Всеки ден те става огнище на много опасни микроби и бактерии. В крайна сметка влажната и топла среда е отлично място за опасни микроорганизми.

Матрак

Средно човек прекарва около 25 години от живота си в сън. Лекари съветват на всеки 8 години да сменяте матрака си с чисто нов.

Мечта: Стогодишна къща се превърна в палат след здрав ремонт! (СНИМКИ)

Килими

Безопасната продължително на живота на килимите варира според материалите, от които са изработени. Все пак е препоръчително да ги сменяте на около 5 години и редовно да ги тупате и перете, за да се избавите от мръсотията и прахта, които се насъбират в тях и пречат на здравето ви.

Глинени съдове

Редно е да ги сменяте на всеки шест месеца. Те лесно се драскат, а повредените места стават отлично място за събиране на бактерии. Дъските за рязане също трябва да се сменят максимално често.

Кърпи и възглавници

Препоръчително е кърпите да се сменят на всеки три години. Има сигурен маркер, който ви показва, че трябва да промените нещо – ако вода на кърпата се влоши и тя спре да абсорбира вода, то време е да я изхвърлите.

Между две и три години е редно да сменяте възглавниците в дома си. Не искате да знаете какво може да започне да вирее, ако ги използвате прекалено дълго време./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай