logo

8 неща пазят дома ви от злини и лош късмет

8 неща пазят дома ви от злини и лош късмет

Най-силни амулети са тези, които си правим сами, защото в тях сме инвестирали енергия и любов

Моята къща е моята крепост, казват хората. И това е доста правилно. Къде другаде може да се отпуснете, да мислите, да мечтаете, да плачете?

Видях какво прави сестра ми и разбрах, че цял живот съм стъргала сиренето неправилно

Разбира се, редно е да прочистите дома си от негативното. Може да защитите себе си и близките си с талисмани, които ще пазят дома ви от зли мисли и завист и ще донесат хармония и късмет в дома ви.

Най-силни амулети са тези, които си правим сами, защото в тях сме инвестирали енергия и любов. Сега ще разберете как да ги направите.

С този малък трик почистването на мухъла от фугите в банята е като детска игра

Венци на входа

От черните мисли, които гостите ви носят със себе си, може да се избавите с венец с цветя. Вплетете ръж, пшеница, мащерка, риган, папрат и детелини. Може да ги комбинирате в различни варианти.

Всяко растение ще добави нещо свое. Може да сложите и трева за просперитет. Ако скриете във венеца игли, то те ще пазят от зли очи.

За да се засили ефектът, е необходимо да вържете панделки – червено за добри отношения в семейството, жълто – за благополучие, бяло – срещу завист. Венчето може да сложите на входната врата. Хубаво е да се сменя на година.

Сложете край на мазните съдове с тези 3 тайни трика

Букет в стаята

Дори копривата може да е много полезна във вазата, стига да знаете как да я използвате. Съберете различни цветя и ги вържете с червена нишка. Може да добавите и някои, които сте сложили във венеца за входната врата.

Поставете букета близо до прозорците или вратите. Така той ще отблъсква всички отрицателни емоции на хората, влизащи в дома ви.

Цял живот сме използвали микровълновата грешно

Кухненски венец

Понякога домакинята прави венец от лук и чесън. Хубаво е към него да добавите и зеленчуци, например люти чушки. Така ще получите истински магически амулет. Стегнете го с помощта на канап. Ментата засилва защитата.

Бутилка със зърнени култури

Съхраняваме зърнени култури в различни буркани. Те обаче могат да се използват и за защита срещу завист.

Трябва просто да вземете голяма бутилка, в която да сложите царевични зърна, боб с различни цветове, грах, бял и кафяв ориз, просо, овес. Слагайте ги едно върху други. Най-добре е, ако можете да измислите 12 слоя. Помислете какво точно да сложите, за да бурканът е не само полезен, но и красив.

Никога не слагайте тези 9 храни в микровълновата, опасно е

Бутилката на „вещицата”

В спалнята или в хола може да поставите бутилка/бурканче „вещица”, която плаши злите духове и пази от всякакви негативни сили и енергии.

Можете да я направите от импровизирани материали. Взимате прозрачна бутилка, например от вино, а вътре започвате да бутате копчета, сол, зърнени храни и сушени билки. Може да сложите дори стъклени парченца, които плашат всяко зло.

Бавно напълнете бутилката с тънки слоеве, създавайки нещо красиво. Когато бутилката е пълна, запечатайте п с восък от църковна свещ. Сложете я там, където тя ще привлече късмет, но и ще краси интериора ви.

Тези 5 растения са опасни, никога не ги дръжте в дома си

Пакет със сол

Солта има силна енергия и може да служи, като амулет. Хубаво е да я сложите в пликче и да я поставите някъде в стаята, където да не се вижда.

Ботуш-амулет

Когато правите почистване на къщата и се натъкнете на стари ботуши, то не бързайте да ги хвърляте. От него може да направите страхотен амулет. Колкото по-износена е обувката, толкова по-добре. Важното е, тя да е била носена от член на семейството.

Вкусна салата с пиле и орехи, на която няма да устоят и най-стеснителните ви гости!

За победа над злото трябва да напълните обувката си с остри предмети: игли, ножове, стари ножици, вилици и парчета счупени чинии. По-нагоре може да сложите сушен копър или някакви други билки. Хубаво е да го оставите на уединено място – например на тавана, в килера и т.н.

Бродерии

Нашите баби често са ги правили. Те са страхотен амулет срещу злото, помагат срещу стреса и успокояват нервите. Сложете някоя бродерия в рамка и я окачете на стената, за да краси апартамента ви. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Kiromighty

Kiromighty 30.06.2018 14:03

Попски ташаци с фиде от космати.

651

651 15.10.2020 16:23

ГОБЛЕНИТЕ може ли да се причислят към бродериите на нашите баби?