logo

Внимание, крадци ще оберат дома ви, ако имате тези 3 неща

Внимание, крадци ще оберат дома ви, ако имате тези 3 неща

Оказа се, че тези артикули са като притегателна сила за престъпниците

Кражбите в апартаменти в наши дни за съжаление не са необичайни. Крадците понякога обират домовете на обикновените хора и изнасят оттам всички ценни неща. 

Съдбата ви зависи от... номера на дома ви!

Всъщност крадците са един от най-коварните видове престъпници, тъй като те дълго време наблюдават апартамента на жертвата и разработват специални тактики. От jenata.blitz.bg припомняме, че преди време разкрихме някои признаци, които предупреждават, че трябва да бъдете нащрек, защото домът ви се наблюдава от крадци.

Сега обаче разследващи споделиха пред jenata.blitz.bg кои три неща у дома, които са видни за всички (дори и тези, които никога не са влизали в къщите ни, а ги виждат само отвън), са притегателна сила за крадците.

Ето кои са трите неща, които подтикват крадците да ни оберат:

Завеси и полилей
Може би никога не обръщате внимание на завесите и полилеите на хората, живеещи на долните етажи, но крадците имат око за такива неща. Те знаят, че скъпите интериорни завеси и полилей могат да си позволят само хора с пари. 

През деня можете безпроблемно да видите скъпите завесите, а вечер полилеите, които струват куп пари. 

Не само тези, които живеят на долните етажи, трябва да се притесняват от това. За да наблюдават апартаментите и по високите етажи, крадците могат да се промъкнат в съседните сгради и да наблюдават жителите и „на високо“.

С тези малки трикчета ще защитите дома си от крадци по празниците

Климатик
Сега климатикът не е признак на богатство, но присъствието му може да намекне на крадец, че в апартамента живеят доста заможни хора. Престъпник може да се реши на грабеж, ако види, че в апартамента има няколко климатика наведнъж. Човек със средни доходи и над средните няма да хаби пари за такива неща, но такъв, който има повече в банковата сметка би си го позволил.

8 неща пазят дома ви от злини и лош късмет

Входна врата
Има няколко вида входни врати, а крадците не избират тази, която е най-лесна за разбиване. Ако човек има стара дървена врата на дома си, най-вероятно няма какво ценно да се вземе от там, така че той не си прави труда. Ако вратата е направена от скъпоструващо желязо, с много брави, освен това, ако са сложни, тогава крадците ще разберат, че в апартамента има доста скъпи вещи и пари, които си заслужва да бъдат пазени от собствениците. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

бай Гъдюу

бай Гъдюу 25.11.2020 22:13

Точно фазерната ни врата разбиха ... ..

Ами

Ами 27.11.2020 10:55

Ами ше си маанем завесите и ше си залепим вестници, тъпанари. И ше си седим на тъмно .... А действително се сещам за 2 неща, които аз бих откраднала ... за да ги счупя и да не ви чета и гледам ... кои ли пък са те??

гепи

гепи 27.11.2020 21:59

а стария виц ний пък проверихме