Всички допускаме тази ужасна грешка при пране

Всички допускаме тази ужасна грешка при пране

Много хора не знаят, но има едно много важно правило, което трябва да се спазва

Кой не умее да пуска пералня? Този уред толкова силно е навлязъл в ежедневието ни, че почти не можем да си представим живота без него.

Преди време от jenata.blitz.bg споделихме с вас невероятната тайна за това, какво ще се случи с дрехите ви, ако в пералнята сложите таблетка аспирин.

Редом с това от jenata.blitz.bg ви издадохме малки тайни, благодарение на които ще кажете „сбогом“ на упоритите петна по любимите си дрехи.

На всеки понякога му се налага да изпере нещо на ръка и това бива приемано, като страшен тормоз. Всеки бленува на пусне пералнята, а разнообразието от програми и перилни препарати може да шашне всеки, който не е особено на ти с джаджите.

Американски способ да направите бялото пране снежнобяло СНИМКИ

Е, оказва се обаче, че и най-големите майстори допускат една огромна грешка при прането с този уред. Много хора не знаят, но има едно много важно правило, което трябва да се спазва при пране. Вие правите ли тази грешка?

Много хора смятат, че когато избират програма, трябва да е такава с висока температура, защото уж врящата и гореща вода изкарва по-лесно петната, а всички микроби просто умират.

Всички му се смееха, когато заживя в стар гараж, но като му отидоха на гости... СНИМКИ

Уви, това не е така. Ако имате добра пералня и правилно подбран прах за пране, то мръсотията ще си отиде и при доста по-ниски температури.

Важно е да знаете, че дрехите запазват по-добре формата си в студена вода и се износват много по-малко. Същото може да се каже и за пералнята. Тя работи много по-дълго и по-добре, ако перете главно с ниски температури.

Мъж си купи изоставена ферма и я превърна в дом мечта СНИМКИ

Сигурно много от вас ще запитат защо тогава въобще съществува температура от 60 градуса например. С нея трябва да се мият само вещи, които трябва да бъдат дезинфекцирани – спално бельо, кърпи, памперси. 90 градуса е за пране и дезинфекция на силно замърсено бельо и памучни дрехи.

При всички останали платове и случаи максималната температура трябва да е 30-40 градуса./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Браво

Браво 19.08.2021 15:01

Голямо откритие направихте!

Ивайла

Ивайла 20.08.2021 19:31

Няма що, открихте Еврика! Как е възможно само за едно смислено изречение да напишете цели две статии. То е ясно защо, но е отегчаващо да се повтаря едно и също нещо по сто пъти. Полезно е да се вслушвате в коментарите.