logo

Всяка добра домакиня трябва да има тези продукти в хладилника си

Всяка добра домакиня трябва да има тези продукти в хладилника си

Разполагайки с тях, тя ще бъде спокойна и уверена и всеки пък ще изненадва любимите си хора с кулинарни шедьоври

Всяка добра домакиня е длъжна да разполага със специфичен набор от продукти, за да може винаги да доставят радост както на собственото си семейство, така и на неочакваните си гости.

Когато те се намират на една ръка разстояние, тя ще е готова във всеки един момент да приготви апетитни ястия. 

Днес от jenata.blitz.bg ще ви представим продуктите, които всяка една добра домакиня трябва да има в дома и хладилника си. 

Най-важното нещо, което трябва да присъства във всеки хладилник, е месото. То трябва да е съобразено с вкусовете на всеки един член от семейството и да е подходящо за всякакви ястия: постно говеждо, по-тлъсто свинско или пък пилешко.

За улеснение на домакинята е по-добре веднага да нареже големите парчета месо на малки порции, които по-късно ще използва за вкусните си ястия.

Опасно: Никога не слагайте тези храни в микровълновата

Опитът показва, че пилешкото е многофункционално месо. То може да се използва както за супи, така и за основни ястия или за салати. Също така, то е подходящо и за деца, и за възрастни, защото е много диетично.

Преди да сложите месото във фризера, трябва да сте запознати със срока му на съхранение. Пилешкото месо може да се съхранява 4 месеца, говеждото - 8, а свинското - около 3 месеца. 

Към списъка с продуктите задължително добавете и няколко вида замразена риба - мазна или по-постна. С нея можете да приготвите куп ястия, които са подходящи както за гости, така и за ежедневна вечеря.

Всяка добра домакиня трябва да разполага със зеленчуци и плодове дори и през зимата. Можете да се запасите с плодове през лятото, като ги замразите и подредите в контейнери във фризера. От тях по-късно ще можете да си направите или компот, или прекрасен пай. 

Супер трикчета с лук, които ще облекчат живота ви и ще ви решат куп проблеми

Препоръчително е да замразите малини, къпини, ягоди, които през студените дни да добавяте към чая си. 

Зеленчуците могат да се съхраняват  дълго в долната част на хладилника и да се използват за приготвянето на огромен брой бързи ястия, салати, супи и вкусни запеканки.

Друго нещо, което винаги трябва да имате под ръка, са картофи и макаронени изделия, тъй като те се считат за най-основни и необходими компоненти на много ястия. Освен това пастата се прави много бързо и с нейна помощ ще си спестите време, приготвяйки вечерята. 

Би било много добре да добавите към списъка с продукти и консерви от месо и риба, пастет, грах, царевица, боб. Те могат да бъдат използвани както за салати, така и за някакви бързи ястия на фурна. Или пък да се добавят към супи. 

Сложете край на мазните съдове с тези 3 тайни трика

Какво друго трябва да има в хладилника? Млечни продукти, извара, сирене и яйца. Но не забравяйте, че тези продукти са нетрайни, затова и няма нужда да се презапасявате. 

С тях може да спретнете за минути една бърза закуска: бъркани яйца, омлет с яйца и сирене или пък запеканка с извара.  

При изготвянето на списъка си е добре да вземете предвид личните вкусови предпочитания и потребности на всеки член на семейството и редовно да допълвате хладилника с нужните продукти.

Разполагайки с всички тези неща, всяка жена ще бъде спокойна и уверена и всеки пък ще изненадва любимите си хора с кулинарни шедьоври. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Вас

Вас 08.01.2021 13:53

БРАВО БЕ, вие ОТКРИХТЕ ТОПЛАТА ВОДА. ТЪПАНАРИ.