logo

За нищо на света не хвърляйте тези неща в тоалетната!

За нищо на света не хвърляйте тези неща в тоалетната!

Експертите са категорични, че мястото им е в коша за боклук

Едва ли има човек, който да не знае, че мокри кърпички, памучни тампони и предмети за лична хигиена не трябва да се изхвърлят в тоалетната. Това, между другото, може да се види изписано с големи букви на вратата на всяка обществена тоалетна.

С хартията обаче нещата стоят по различен начин, мислят си всички и смело я хвърлят в тоалетната. Разваленото ядене - също! И допускат груба грешка. Експертите са категорични, че на тези неща мястото е също в коша за боклук.

По думите им, някои продукти оставят ивици и мръсотия по тоалетната, което води до запушвания. Особено опасни за тоалетната са продукти, които набъбват във водата – чаени листа, ориз, тестени изделия.

Цял живот държим яйцата грешно в хладилника

Ако все още се чудите дали да излеете развалената супа в тоалетната, по-добре не го правете! Излишната храна в канализацията причинява гниене. 

Ако тръбите се запушат, съществува риск водата и всички отпадъци, които преди това са били вътре, да излязат навън. 

Много домакини питат дали могат да изхвърлят утайката от сутрешното кафе. Тук отговорът на експертите е недвусмислен - това е строго забранено. Утайката вреди на водопроводните тръби, те бързо се запушват и износват. Особено опасна е за чугунените тръби. 

Разтворителите също не са сред течностите, които могат да се изливат в тоалетната, защото увреждат емайла.

Изхвърлянето на мазнини също не е препоръчително, защото те се утаяват по стените, с времето се натрупват и водят до запушвания. 

Не знаехте: 10 неща в къщата, които трябва да чистите всяка седмица

Вряла вода също не трябва да се излива в тоалетната, съветват експертите. Изливайки гореща вода и след това студена, емайлът рязко ще се разшири, а след това ще намали обема си, което ще причини пукнатини. В резултат на това ще трябва да сменяте тоалетната.

Що се отнася до тоалетната хартия - производителите я правят от различни материали, но не всички от тях са дори наполовина разтворими във вода, така че има голям риск от запушване на канализацията.

Ще бъде трудно да се справите сами с проблема, ще трябва да се обадите на водопроводчик и да платите доста голяма сума, за да се отървете от запушването, затова по-добре я изхвърляйте в кошчето. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай

Glupost

Glupost 21.05.2023 13:58

Абе защо не си....

Сащо

Сащо 21.05.2023 14:04

Кои са тия експерти дето твърдят бе?........ Д.....Е.....Б.....А........Т.....Е.....Х.....Н.....А.....Т.....А........М.....А.....Й.....К.....А........

Майстор запек

Майстор запек 21.05.2023 21:34

Отпушва всякакви анални тръби