След готвенето на някои храни в съда може да остане вода. Много пъти домакинята излива течността в мивката, без никакви притеснения.
За нищо на света не пипайте това цвете: Отровно е!
Оказва се обаче, че никой човек не трябва да прави така и е редно да помислите няколко пъти, преди да сипете течността в мивката.
В следващите редове ще разберете защо трябва да обърнете много силно внимание на течностите от тези продукти.
Имате това цвете в дома си? Дори не подозирате какво отглеждате!
Зеленчуци
Може да използвате останалата течност за приготвянето на различни сосове, яхнии и супи. Зеленчуковата вода може да се съхранява в хладилник за около 3 дни.
Паста
Дори тази течност може да се окаже много полезна в дома ви. С нейна помощ може да подхраните растенията в дома си, но и тези в градината, тъй като тази вода е много богата на нишесте. Също така си струва да запомните, че водата за паста ще бъде полезна за приготвяне на пица и домашен хляб. Нишестето ще придаде мекота и пухкавост на тези две вкусни ястия.
Царевица
Не трябва да източвате водата след варене на царевица, тъй като тя съдържа голямо количество витамини, растителни протеини и други хранителни вещества. Може да я използвате за наторяване на растения.
Сладък картоф
Може да я използвате за приготвянето на голямо разнообразие от теста. Например за направата на бисквитки или хляб. Благодарение на нишестето, тестото ще се сгъсти.
Боб
Тази течност несъмнено е много полезна в ежедневието. С нея може да бъде заместен яйченият белтък. Ако сте веган, то това е перфектно за вас. От бобената вода може да приготвите различни ястия, например мус, бисквитки или дори майонеза. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!