Имате това цвете в дома си? Дори не подозирате какво отглеждате!

Имате това цвете в дома си? Дори не подозирате какво отглеждате!

Наричат го "цветето на смъртта" и някои хора съвсем сериозно вярват, че то може да им донесе само беди

Казват, че не е добре да държите в дома си китайска роза, тъй като това растение може да повлияе негативно на състоянието и настроението ви.

Някои дори вярват, че това цвете може да привлече смърт и проблеми в семейството, да повлияе негативно на бъдещето и успеха в личния живот.

С китайската роза са свързани много различни поверия. Някои хора съвсем сериозно се страхуват от това цвете и вярват, че то може да им донесе много беди. И неслучайно го наричат "цветето на смъртта". 

3 цветя, които ви обричат на самота

Растението влияе негативно на хората около него. Ако розата е цъфнала, трябва да очаквате смъртта на някой близък и скъп човек.

Мнозина твърдят, че хибискусът е в състояние да погълне цялата енергия от обитателите на къщата, в резултат на което да започне да расте с много бързи темпове.

Според експерти растението е способно да унищожи и най-здравото семейство и да отнеме положителната енергия от хората. В семейните двойки започват кавги и скандали, хората стават изключително притеснени и изнервени.

Ако се вгледате внимателно в цветето и забележите, че то е започнало да хвърля листата си, тогава един от обитателите на къщата ще се разболее тежко и ще умре. Не е добре и ако започне да изсъхва и да гние. В случая трябва да се готвите за неприятности.

За нищо на света не подарявайте такива цветя на хората, които обичате!

Хибискусът не обича мъжете и самотните момичета. За тях не е препоръчително да отглеждат това растение, защото то може да привлече самота и нещастие в живота им. Но в същото време то дарява с красота и привлекателност и привлича противоположния пол като магнит.

Омъжена жена ще се разведе, ако отглежда в дома си подобно цвете. 

Някои експерти са забелязали, че растението вирее добре в болнични заведения. То се храни с болката и страданието на хората. То ще расте и ще се развива добре, ако хората често се карат и си викат един на друг. 

Съществуват и други поверия, свързани с това растение, благодарение на които можете да привлечете късмет, щастие и положителни мисли. 

Ако видите това растение в двора си, не го унищожавайте за нищо на света!

Учените пък са доказали, че китайската роза оказва положителен ефект върху настроението, дава самочувствие. Тя може да бъде полезна за човешкото тяло, защото освобождава фитонциди, които имат положителен ефект върху здравето и имунната система. 

Освен това предотвратява появата на настинки и вирусни заболявания, облекчава силно главоболие.

Цветовете на хибискуса имат положителен ефект върху самочувствието, облекчават нервните сривове. В Индия младоженката задължително трябва да вплете в косата си цветя от хибискус, защото се смята, че растението ще й донесе щастие в семейния живот. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай