Защо трябва да поставите напоена със сол гъба в хладилника?

Защо трябва да поставите напоена със сол гъба в хладилника?

Оказва се, че този артикул действително може да реши проблеми

Много хора са свикнали с лека ръка да изхвърлят неща, които им се виждат ненужни, без дори да се сетят, че има начин да им дадат втори живот или да ги използват за нещо неочаквано.

За нищо на света не пипайте това цвете: Отровно е!

Например вие какво правите със старите си кухненски гъби? Може да ги използвате при транспортиране на чупливи продукти например.

Много опитни домакини обаче прилагат един неочакван трик с тях и ги поставят в хладилника. Защо правят това и ги поръсват със сол, ще разберете в следващите редове.

Имате това цвете в дома си? Дори не подозирате какво отглеждате!

Решение на всички проблеми

Ако храната във вашия хладилник започне да се разваля твърде бързо, да губи свежестта си, да омеква и да има странен вкус, то имаме перфектното решение на проблема ви.

Обикновена гъба за миене на съдове може да помогне с това. Просто я сложете в отделението със зеленчуци и плодове. Тогава тя ще започне да абсорбира влагата и храната ще спре да се разваля така бързо.

Това се прави няколко пъти, като абсорбираната влага се изхвърля в мивката, като изстискате гъбичката.

Ако обаче целта ви не е просто да помогнете на храните в хладилника ви да не се развалят бързо, но и да се отървете от лошата миризма в него, то тогава трябва да подходите малко по-различно.

Посипете гъбката със сол и я позиционирайте на най-долния рафт на хладилника. Така тя ще абсорбира излишната влага и ще ви отърве от неприятните миризми. По този начин ще решите всичките си проблеми наведнъж. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай