logo

3 фатални козметични грешки, които всеки е допускал

3 фатални козметични грешки, които всеки е допускал

Дори и най-ефикасният и скъп разкрасителен продукт няма да даде желаните резултати, ако го използваме неправилно

Правилно подбраната козметика може да направи чудеса. Често пъти колкото по-скъп е един разкрасителен продукт, то толкова (уж) по-ефективен се води, че е той.

Но какво правим, ако дори и след скъпата и качествена козметика резултатите не са „Уау!“. Е, като цяло няма какво много да се направи, но все пак…

Първоначално (и най-важно) е да се уверите, че използвате правилно закупените козметични продукти. 

Именно заради това сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за три често срещани грешки при употребата на едно от най-масовите разкрасителни продукта. 

Едно е сигурно – абсолютно всеки е допускал тези грешки поне веднъж в живота си, а други пък многократно.

Ето кои са трите козметични грешки, които всички сме допускали:

анасяне на нощен крем непосредствено преди лягане
Няма смисъл да нанасяте нощен крем точно преди лягане. Въпреки че мнозина правят такава грешка и след това се чудят защо скъп висококачествен инструмент не работи?

Нощен крем трябва да се прилага час и половина преди лягане. Това е оптималният период от време, който ще позволи да се абсорбират всички активни съставки на продукта и да се избегне безсмисленото размазване на крема върху възглавницата.

Всички допускаме тези грешки, а те ни правят грозни!

Измиване на лицето с мицеларна вода
Както при всеки продукт, мицеларната вода не трябва да се втрива върху лицето. Някои смятат, че мицеларната е подобна по свойства на тоника или лосиона, така че няма нищо лошо да натриете лицето си с нея. Но това не е така. Мицеларната вода е само един от етапите на почистване и е необходимо да се изплакне.

Измиване на косата с шампоан само веднъж
Има хора, които вярват, че еднократното измиване на косата с шампоан е достатъчно, но това не е съвсем вярно. Разбира се, почиствате и кожата, и косата, но не го правите напълно.

Одри: Цял живот се къпем неправилно, правим фатална грешка под душа! ВИДЕО

Изплаквайки шампоана за първи път, ние само леко почистваме косата и кожата. Но няма дълбоко почистване. С първото нанасяне на шампоана отмиваме само следите от мастните жлези, остатъците от козметика за коса и натрупаната мръсотия. А вторият път ви позволява да почистите старателно и качествено скалпа и косата си, така че не спестявайте пари за измиване на косата си два пъти. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!