9 тибетски упражнения за вечна младост

9 тибетски упражнения за вечна младост

Известна телевизонна водеща ги спазва и никой не може да повярва на колко години е

Кой не иска да е вечно млад и да изглежда добре? Но как да стане това? Монасите, живеещи високо в планините на Тибет, може и да имат отговор на този вечен въпрос.

Тя вярват, че човек има 12 енергийни центъра, които наричат „вихри“. Благополучието, здравето, теглото, умственото отношение и много други неща зависят от скоростта на въртенето им. За да поддържат скоростта на тези „вихри“, монасите разработиха редица упражнения.

Тази жена е вечно млада заради страшна болест! СНИМКИ

Това става ясно от статус в Instagram профила на една от най-известните и красиви руски телевизионни водещи Лариса Вербицкая.

Можете ли да повярвате, че тя е на 59 години? Не, нали?

Историята на Жаклин е повече от феноменална! Никога няма да познаете на колко години е й какво й се е случило (СНИМКИ)

„От всичките упражнения на тибетските монаси избрах най-простите, но и ефективни, които вършат чудесна работа за мен. Повтарям всички упражнения тридесет пъти”, споделя Вербицкая.

Красивата водеща сподели нейния малък сутрешен ритуал за вечна младост, който включва девет лесни упражнения.

Ето ги и уникалните тибетските практики, които Вербицкая препоръчва и следва:

1. Енергично разтривайте дланите си една върху друга, докато станат топли. Между другото, това е добра диагноза на вашето състояние. Ако дланите са сухи и топли всичко е наред, ако не се затоплят - може да имате здравни проблеми.

Най-горещата и сексапилна баба разкри тайните на вечната си младост (СНИМКИ)

2. Натиснете очните ябълки с топли ръце (едно натискане в секунда). Добре е за зрението, кожата, косата и какво ли още не.

3. В същия ритъм натиснете и ушите с топли длани.

4. Стиснете ръцете си в юмруци. Прокарайте ги по лицето от брадичката до челото.

Вечно младата актриса Алиса разкри необичайни тайни за външния си вид

5. Поставете лявата длан вдясно и разтрийте челото си от слепоочието. Това помага за изглаждане на кожата на челото, а и подобрява работата на хипофизата и синусите.

6. Сгънете ръцете си по същия начин, както при предишното упражнение и започнете да ги въртите върху корема си по посока на часовниковата стрелка, като обръщате особено внимание на слънчевия сплит. Насърчава доброто храносмилане.

Тайните за здрава и блестяща кожа на всяка възраст са...

7. „Сплетете” пръсти над главата и ги завъртете на разстояние 3-4 см от челото до задната част на главата и от лявото ухо на дясно. Това упражнение премахва главоболието, нормализира кръвното налягане, укрепва ръцете, раменете (правете упражнението, докато седите).

8. Прави се и в седнало положение. За жени: поставете дясната си ръка върху щитовидната жлеза и с лявата започнете да се движите от пъпа към брадичката, без да докосвате тялото. За мъжете: ръцете сменят местата.

9. Внимателно разтривайте стъпалата и долната част на краката с кръгово движение. Масажирайте точките под коленете от вътрешната страна, където са разположени лимфните възли.

Тази проста гимнастика помага да се отърсите от сънливостта и да се запасите с енергия за целия ден. И не забравяйте, тайната на успеха е редовността. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай