logo

Този продукт краде от младостта и красотата ви, забравете за него!

Този продукт краде от младостта и красотата ви, забравете за него!

Заради високото му съдържание в организма се намалява количеството на калий, магнезий и калций

Процесът на бързо стареене на кожата и организма може да бъде провокиран от прекомерната консумация на захар. За това предупреждава кандидатът на медицинските науки и диетолог Елена Соломатина.

Диетологът обяснява, че глюкозата, получена от захарта, се превръщат в мазнини, които впоследствие влошават състоянието на кожата. Именно затова тя нарича захарта продукт, който ускорява процеса на стареене. 

Мелиса спря да пие алкохол, последвалото е невероятно

"Мазнините предизвикват определена верижна реакция. Те се натрупват в клетките и когато вече не могат да правят това, започват да циркулира в кръвния поток. От това стените на кръвоносните съдове се увреждат, холестеролът се устремява натам. Всичко това причинява възпаление.

В крайна сметка кръвообращението се влошава. Съдовете се вплътняват, стават по-малко еластични, състоянието на кожата започва рязко да се влошава ", подчерта Соломатина. 

Тези грешки по време на сън могат да ви състарят значително

Специалистката допълва, че поради високото съдържание на захар в организма се намалява количеството на калий, магнезий и калций. Ниските нива на тези елементи причиняват подуване и разтягане на кожата, както и влошаване на общото й състояние. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай