Ние преследваме красотата на всяка цена и за целта купуваме куп кремове и мазила с надеждата да решим кожните си проблеми. Но не толкова отдавна учените дерматолози доказаха, че обикновените хранителни продукти могат да решат проблема с кожата.
„Всичко, което трябва да направите, е да ги добавите към вашата диета“, категорични са те.
Преди време от jenata.blitz.bg споделихме новина, която ще ни спаси от неподозирана опасност, свързана с кожата ни и с COVID-19. Редом с това дерматовенеролог обяви какви плюсове има карантината за всички ни.
Но трябва да знаете, че пигментацията на лицето, мазната и суха кожа, тъмните кръгове под очите и появата на дълбоки бръчки могат да бъдат премахнати именно и само чрез храната, която приемаме.
Пигментацията на лицето може да показва липса на витамин В12. Този витамин е богат на месо от животински произход. Витамините С и Е също ще помогнат да се отървете от пигментацията.
Тези вещества са богати на: ягоди, цитрусови плодове, нар, киви и домати.
Както и антиоксиданти, които се намират в големи количества в брюкселското зеле, лютите чушки, спанака и обикновената елда.
Как да не напълнеем по време на карантината, 5 златни правила
Мазната кожа е свързана с ядене на храни с висок гликемичен индекс. Диета с високо съдържание на витамин А ще помогне значително да се намали производството на себум. Богат на витамин А: манго, сушени кайсии, моркови и спанак.
Сухата кожа показва липса на холестерол и витамин Е. За да подобрите състоянието на кожата, просто добавете към диетата боб, морски водорасли, авокадо, фъстъци, месо и риба.
Тъмните кръгове под очите могат да възникнат не само от липса на сън, но и да са симптоми на алергии или непоносимост към определени продукти, което води до възпаление и потъмняване на зоната около очите.
Тъмните кръгове също могат да причинят дехидратация, като в този случай просто увеличете количеството вода, която пиете. Освен това добавете към диетата си храни, които повишават хемоглобина - червено месо, риба тон, елда и яйчни жълтъци.
Появата на дълбоки бръчки се свързва предимно с повишено съдържание на захар и дехидратация. Именно тези фактори правят кожата по-малко еластична. За да намалите и предотвратите появата на бръчки, започнете да ядете храни, които съдържат соя, спанак, аспержи, целина, патладжан, лук и чесън. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!