Как да не напълнеем по време на карантината, 5 златни правила

Как да не напълнеем по време на карантината, 5 златни правила

Престоят у дома може да е приятен, но крие и много неочаквани опасности

Поради пандемията от коронавирус много хора започнаха да работят от вкъщи. Дейностите в този формат предполагат още по-малко движения, които човек прави през деня. 

За съжаление и фитнес клубове са затворени и така поддържането на нормалното ни тегло у дома е доста трудно. А да си признаем щом знаем, че хладилникът е наблизо изкушението е още по-голямо.

Прочути руски учени сензационно обявиха дали чесънът убива COVID-19

Именно заради това от jenata.blitz.bg решихме да съберем пет ценни съвета, които ще ни помогнат да не надебелеем много по време на карантината.

Ето какво трябва и какво не трябва да правим, за да не надебелеем по време на изолацията у дома:

Здравословен сън
Оставането вкъщи може да отпусне човек, като по този начин той да наруши обичайния си ритъм на живот и да забави времето, в което обикновено си ляга и ставане. Знаем, че всички се събуждаме по-рано, за да имаме време да стигнем до офиса, а когато работим от вкъщи това не е нужно, но не прекалявайте със съня. Не е добре и да се лишавате от нормалните часове за спане.

Меню под карантина: Какво да купите за дома си заради COVID-19

Закуската винаги е важна
Свикнали сме да закусваме преди да тръгнем към офиса (или по път за работа), но ако сме от вкъщи може да пропуснем това и направо да седнем да работим. Но не правете тази грешка! Всички знаем колко важна е закуската, заради това никога не я пропускайте.

Новини, които ще спасят куп жени по време на карантината

Почистване и фитнес
В условията на карантина фитнес залите не работят, а вече и в парковете не може да се тренира, тича или разхожда, затова поддържането на добра физическа форма е малко сложно, но не и невъзможно. Ако няма как да тренирате у дома, то тогава заложете на чистенето – то също е натоварваща физическа дейност.

Доктор разкри как да направите убиец на COVID-19 у дома

Вредна храна
Уютът и комфортът да сте вкъщи ви кара да искате да направите карантината си още по-сладка, като купувате различни вредни продукти: сладкиши, чипс и други вкусотии. Такова моментно удоволствие като нищо, че и лесно и бързо, се превръща в излишно тегло, за което след края на карантината ще съжаляваме.

Сексолог разкри как карантината влияе на секс мераците

Хранене пред компютъра
Когато работите от дома е трудно да се въздържате от хранене директно на работното място, тоест пред домашния компютър/лаптоп. Яденето в този случай води до следните неща – човек ще погълне повече храна, което е много вредно, а от там и кантарът ще полудее. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай