logo

Диетолози: Тези напитки са изключително вредни за фигурата

Диетолози: Тези напитки са изключително вредни за фигурата

Ако не смятате да се лишават от любимото си питие по време на отслабването, е добре да сте наясно с полезните съвети на специалистите

Когато решат да отслабват, някои хора избират да се откажат напълно от алкохола, а други решават, че може да продължат да си пийват по една чашка, докато водят битка с излишните килограми. 

Ако сте от тези, които не смятат да се лишават от любимото си питие по време на отслабването, е добре да сте наясно с полезните съвети на специалистите за здравословно пиене в умерени количества. И да сте запознати с най-вредните алкохолни напитки по време на диета. 

Американската диетоложка Лорън Манакър предупреждава, че популярната Пина колада съдържа много захар. А когато е направена от готова смес, става изключително вредна за фигурата. 

Ура! Ето как да ядем сладко и да отслабваме

Пред  Eat This, Not That Манакър добавя, че не по-малко опасен е и коктейлът Лонг Айлънд, който съчетава няколко вида силен алкохол. Според нея от такава напитка човек бързо се напива и губи способността да контролира какво яде.

Колежката й Ейми Гудсън пък говори за опасностите, които крие уискито с кола и другите питиета, състоящи се от силен алкохол и сладка газирана напитка.

"За да намалите съдържанието на калории в любимата си напитка, опитайте да я смесите с нискокалорична добавка като сода и сок от лайм", съветва Гудсън.

Софи загуби 43 килограма спазвайки 3 прости правила

Специалистката добавя, че не трябва да се увличате и по плодовите коктейли, които се сервират с чадърчета. "Повечето плодови напитки, сервирани с чадърче, са пълни със захар. Замразената маргарита, Пина коладата, Мохитото и т.н. често си имат огромна калорична цена.

Ако е сладко на вкус, това вероятно е знак, че вътре има захар и ще добавите калории към плана си за отслабване", казва Гудсън. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай