logo

Две оръжия срещу връщането на килограми след диета

Две оръжия срещу връщането на килограми след диета

Тези "лоши" бактерии унищожават естествените съединения в храната ни, които улесняват горенето на мазнините

Много желаещи да отслабнат страдат, защото бързо след диетата връщат толкова трудно свалените килограми. Има две храни, които могат да помогнат срещу този неприятен йо-йо ефект, съобщи Daily Mail. 

Качването на килограмите след диета може да се дължи на бактерии в храносмилателната система. Докато отслабваме, свикналите на мазнини микроорганизми, се чувстват дискомфортно, но не напускат територията си.

Ето какво ще се случи, ако не ядете плодове

Затова, когато започнем да се храним нормално, те не могат да се наситят на любимите си мазнини и покрай тях по-лесно напълняваме. Всъщност тези "лоши" бактерии унищожават естествените съединения в храната ни, които улесняват горенето на мазнините. 

Това растение е повече от уникално и бори куп болести!

Този ефект може да бъде неутрализиран с напитки, богати на вещества, които се съдържат в плодове и зеленчуци. Това са флавоноидите, които насърчават клетките да изгарят мазнините, а не да ги натрупват.

Едното от тези съединения - апигенин, е характерно за магданоза, целината, кервиза и чая от лайка. Другото - нарингенин, се среща в грейпфрута, портокалите, доматените люспи и водната мента.

Всеки ден тя вземаше студен душ и само след седмица видя разликата (СНИМКИ)

Израелските учени са работили с мишки, но са убедени, че откритието им важи и за хората. Когато те им давали много флавоноиди, така че бактериите в храносмилателната им система да не могат да ги погълнат, животните напълнявали по-малко след спиране на диетата за отслабване.

Един от съавторите Еран Сегал каза, че са необходими допълнителни изследвания, които да определят на какво се дължи явлението "релапсиращо затлъстяване"./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай