logo

Фризьор: За да боядисате косата у дома трябва само да…

Фризьор: За да боядисате косата у дома трябва само да…

Няма жена, която да не е прибягвала до тази разкрасителна процедура в домашни условия, но си има чалъм

Няма жена, която поне веднъж в живота си да не си е боядисвала косата (или да са я боядисвали) у дома. Много дами предпочитат да не хвърлят куп пари във фризьорските салони и да правят тази разкрасителна процедура именно у дома.

Но всяка жена, която е правила това, знае че понякога начинанието е много трудно. Нацапани с боята дрехи, омазано лице, боядисан скалпел и какво ли още не.

Е, спокойно. От jenata.blitz.bg се допитахме до няколко топ коафьора, които споделиха няколко успешни трикчета, благодарение на които боядисването на косата у дома ще стане много по-приятно, а и не толкова мръсно.

Ужас, боя за коса едва не уби млада жена СНИМКА 18+

Преди обаче да споделим какво трябва да направим, за да боядисаме косата у дома успешно, то от jenata.blitz.bg припомняме, че преди време стана ясно, че боите за коса се оказаха опасни.

Като бонус фризьорите споделиха и страхотна маска за коса, която можем да направим у дома и да нанесем след боядисването на гривата.

Фризьорите са категорични, че първото, което трябва да направим е внимателно да прочетем инструкциите върху опаковката на боята за коса. „Звучи банално, но се уверете, че вътре няма съставки ,които може да се окажат вредни за здравето ви. Проверете и дали нямате алергия към боята – как да направите това пише отново върху кутията“, казват фризьорите.

Следващата стъпка е да намерим стари дрехи, които не носим. „Така ще си спестите ядовете, ако по време на разкрасителната процедура част от боята падне върху дрехите. Може да заложите ли на стара кърпа“, поясняват фризьорите.

Разбира се коафьорите уточняват, че в процеса на боядисване трябва да използваме ръкавици, за да не боядисаме и ръцете си.

Стеф едва не умря след боядисване на косата при фризьорка

Много дами след боядисване на косата у дома имат боя и върху лицето – най-често на темето, около ушите и врата. „За да не се нацапате и да ходите като боядисано великденско яйце, то нанесете малко вазелин (или мазен крем) на местата, където е най-вероятно да се нацапате“, съветват фризьорите.

Ако все пак боята попадне върху тялото ви можете да измиете петната с малко спирт или бебешко масло.

„Ако нямате масло вкъщи, опитайте да почистите петната със салфетки или специален лосион за почистване на грим - те сасъщо толкова ефективни“, казват фризьорите. 

Фризьор: Това е най-фаталната грешка, която съсипват косата

В допълнение коафьорите споделиха как да направим чудесна домашна маска за коса, която да нанесем след като сме се боядисали и изкъпали. За целта добавете витамин С под формата на прах към шампоана, който използвате – това е! Важното обаче е да оставите тази маска върху косата си за един час и след това да я отмиете. 

Според фризьорите тази маска може да се нанася около два пъти седмично (но не ден след ден) и без да сте боядисвали косата си. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Мария

Мария 10.02.2021 18:16

Нищо ново,нищо интересно!

от Своге

от Своге 11.02.2021 22:53

Кой нормален човек ще държи шампоан на глават си цял час?! При това, с витамин С на прах, който се използва за бързо отмиване на боя!!!

hayduk2

hayduk2 12.02.2021 6:27

Правите ли разлика между скалп и скалпел? :-)

Мммм

Мммм 21.12.2022 8:26

Много тъпо.