logo

Фризьор посочи 5 фатални грешки, които съсипват косата

Фризьор посочи 5 фатални грешки, които съсипват косата

Според коафьорката Луиз Галвин още при къпането и разресването на гривата правим сериозни глупости

Всички искат да имат гъста, здрава и красива коса. Това се отнася и за мъжете, но сякаш повече вълнува жените.

Е, каквото и да си говорим, здравата коса е важна и за двата пола.

Одри: Цял живот се къпем неправилно, правим фатална грешка под душа! ВИДЕО

Именно заради това от jenata.blitz.bg редовно обещаваме мненията на известни фризьори за това как правилно да се грижим за гривата ни.

Оказа се, че грешките, които допускаме в поддръжката на косата ни са доста.

Сега известната лондонска фризьорка Луиз Галвин посочи двете най-фатални глупости, които съсипват гривата. По думите й тях допускаме още под душа.

По думите за Луиз, за да се поддържа здравето на косъмчетата на главата ни, е необходимо да се изплакне балсама само наполовина, оставяйки част от продукта върху косата. Този метод ще предпази върховете на косата от агресивни влияния на околната среда. 

Освен това, според нея, трябва да започнете да разресвате косата си още докато е мокра с пръсти, за да не се заплитат при сушене.

Експертът също така препоръча постепенно разресване на сухата коса, преминавайки от върховете към корените, а не обратното. Този метод е по -малко травматичен за структурата на косата и предотвратява накъсването.

Освен това Галвин подчерта, че не трябва да нанасяте шампоан два пъти върху главата си по време на измиване.

Цял живот се къпем неправилно, правим фатална грешка под душа

„Слагайки шампоан на главата си два пъти, вие активирате работата на мастните жлези. Поради това косата се омазнява по-бързо. Веднъж е достатъчно, ако миете косата си редовно”, увери тя.

Фризьорката също така уточни, че хората, които мият косата си два пъти седмично или по-малко, трябва да използват два различни шампоана. Важното е един от тях трябва да премахне по-голямата част от мазнините, а вторият трябва да почисти останалата мръсотия.  / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай