logo

Фризьорката Моника: Това са най-фаталните грешки, които съсипват косата

Фризьорката Моника: Това са най-фаталните грешки, които съсипват косата

Понякога в стремежа си да направим нещо добро допускаме точно обратното, казва тя

Понякога в стремежа си да направим най-доброто за себе си допускаме точно обратното – вредим си. Сякаш това се отнася с пълна сила за косата ни.

Може и да не осъзнаваме, но често пъти с това, което й правим в стремежа да я поддържаме здрава и гъста, постигаме точно обратни ефект – съсипваме я.

„Някои от навиците ни – уж разкрасителни, съсипват косата ни без дори да осъзнаваме. Има няколко груби грешки, които всички ние допускаме“, казва известната фризьорка Моника.

На първо място коафьорът препоръча да се откаже излагането на „високи температури“ върху косата. Според Моника сешоарът, пресата и машата причиняват увреждане на структурата на косъма.

Д-р Проскурина: Това е най-грубата грешка при сушенето на косата

Освен това фризьорът увери, че качеството на косата се влошава поради „често механично натоварване“. Става дума за твърде стегнати опашки, неправилна техника на разресване или твърде небрежно отстраняване на влагата от косата с кърпа.

В заключение Моника говори и за негативното въздействие на околната среда върху косата.

Фризьор: Това е най-грубата грешка, която съсипват косата

„Замърсяването на въздуха прави косата ни безжизнена. Използвайте балсами, за да я запазите лъскава и мека. И не забравяйте да използвате UV защита за коса“ ,казва известната фризьорка Моника. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай