logo

Д-р Проскурина: Това е най-грубата грешка при сушенето на косата

Д-р Проскурина: Това е най-грубата грешка при сушенето на косата

Мнозина дори не подозират колко фатална може да е тя, предупреждава дерматовенерологът

Замисляли ли сте се някога какво точно се случва с косата и скалпа на главата ви докато се сушите със сешоара? Не, нали!

Фризьор: Това е най-фаталната грешка, която съсипват косата

Е, да, но е време да започнете да внимавате с този на пръв поглед безобиден процес. За това предупреждава д-р Мария Проскурина, която е дерматовенерологът от Московския център по дерматовенерология и козметология към Министерството на здравеопазването в Русия.

Според нея много хора допускат фатална грешка при сушенето на косата си, което от своя страна води до много сериозни проблеми. Те са както козметични, така и здравословни.

Фризьор: Това е основната грешка при измиването на косата

Според експерта много жени изсушават косата си неправилно, което води до пресушаване на скалпа, а след това и до пърхот.

„Не трябва да сушите косата си, като поставяте сешоар близо до нея. 15-20 сантиметра е разстоянието, на което трябва да бъде сешоарът от главата ви. 

 

За здрава коса е достатъчен температурен режим от 70-80 градуса“, отбеляза д-р Проскурина. .

Фризьор: Това е най-грубата грешка, която съсипват косата

Според нея естественото изсушаване ще бъде от полза за косата, но по този начин не винаги е възможно да се постигне красив стил – например, порестата коса без сушене със сешоар може да изглежда небразборно къдрава или да стърчи като метла. 

„От друга страна, прегряването на косата ви със сешоар също може да я направи неподредена“, уточнява д-р Проскурина. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Д-р Тианхуй

Д-р Тианхуй 16.03.2022 16:55

Машала , Д-р Проскурина.