logo

Край на косопада с тези 2 домашни рецепти

Край на косопада с тези 2 домашни рецепти

Красивата, гъста и лъскава коса е на няколко съставки разстояние

Почти всеки съвременен човек е загрижен за състоянието на косата си. Много хора са изправени пред факта, че с годините косата започва да побелява, да се чупи и понякога дори да „пада на купчини“. 

От jenata.blitz.bg припомняме, че преди време споделихме кой продукт ще ви спаси от косопада. Малко след това пък топ коафьор разкри коя е най-фаталната грешка, която съсипват косата и води до окапването й.

В борбата за красива коса мнозина предпочитат да използват народни средства пред скъпоструващите козметични продукти.

Оказа се, че важен компонент на ефективните „домашни рецепти“ в борбата с косопада и в името на красивата коса е едно доста просто, но интересно вещество.

Това е мумио, което се нарича още шиладжитът. Този естествен състав на органична и неорганична материя, която се разтваря във вода, се събира в планински разломи. Мумиото се използва активно в алтернативната медицина Аюрведа. Продуктът също така помага за лечение на широк спектър от заболявания.

Шиладжит идва от скални пластове в няколко планински вериги по целия свят, включително Хималайските, Тибетските и Алтайските. Смята се, че се е образувал отчасти от разлагането на определени растения. Черно-кафеникавата смола е богата на минерали и съдържа важно съединение, известно като фулвинова киселина. Тя се предлага под формата на добавки и се използва в традиционната народна медицина за лечение на различни състояния - от костни фрактури до импотентност. 

Смята се, че шиладжитът укрепва костите и предпазва от остеопороза. Но оказа се върши чудеса и в борбата с косопада.

Този естествен органичен, минерален комплекс съдържа около 30 химически елемента, 6 аминокиселини, както и почти всички витамини, етерични масла, пчелна отрова и други полезни елементи. Шиладжитът е познат на хората от много векове.

Шиладжитът е еластична маса от кафяв или черен цвят със специфична миризма и горчив вкус.

Много хора препоръчват използването му за решаване на проблеми с косата. Някои трихолози също дават този съвет.

Така че, просто трябва да добавите мумиото към шампоана си. Най-често срещаният е съставът, когато 10 таблетки мумио се добавят към 0,5 литра шампоан. Те могат да бъдат поставени цели или натрошени (така или иначе ще се разтворят).

Друга възможност за използване на шиладжита включва смесване на две натрошени таблетки със зехтин и шампоан. Тази смес трябва да се нанася върху главата за около 10 минути, носейки найлонова торбичка на главата или шапка за къпане. 

След това трябва да измиете косата си с топла вода и да повторите тази процедура още няколко пъти. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай