logo

Учени са категорични: Този продукт ще ви спаси от косопада

Учени са категорични: Този продукт ще ви спаси от косопада

Според специалистите неприятният проблем може да бъде решен лесно с помощта на една проста, но много ефективна напитка

Красивата и добре поддържана коса е гордостта на всяка жена. А за да изглежда косата добре поддържана и блестяща, тя трябва да е преди всичко здрава.

Като цяло се смята, че косопадът е проблем, който засяга повече мъжете. За съжаление, и жените често се сблъскват с него. И през последните години той се превърна в един от най-големите им проблеми.

Забравете косопада, хапвайте тези две храни

Причините за загуба на коса при жените са многобройни. Те могат да бъдат свързани не само с външни фактори, но и с хормонално състояние, липса на витамини и други обстоятелства. В повечето случаи проблемът изчезва след отстраняване на причината за появата му.

За всички, които имат проблем с косопада, от jenata.blitz.bg имаме добра новина! Може да решите проблема, който ви измъчва, много лесно с помощта на една проста, но много ефективна напитка, която според учените възпрепятства косопада.

Тази вълшебна домашна маска ще ви спаси от косопада

Става въпрос за зеления чай. Специалистите са доказали, че той съдържа органични вещества като катехини, които блокират негативните ефекти на тестостерона и дихидротестостерона, които пречат на нормалния растеж на косата.

В рамките на изследването си учените са прилагали екстракт от зелен чай върху скалпа на пациенти, страдащи от плешивост. Много от участниците в експеримента съобщават за значително увеличение на активността на растежа на косата. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай